Home Gaming Welcome to ParadiZe Review

Welcome to ParadiZe Review

by Mark van Truijen

Welcome to ParadiZe, dit klinkt als een verwelkoming tot een vakantieparadijs, maar niets is minder waar. WtP heeft een concept dat we nog niet eerder zagen, ze stelde namelijk de vraag: “wat als je zombies kon besturen als een soort gratis arbeid?” Dit geeft de hele game een soort nieuwe dynamiek en een eigen verhaal. Het idee is dan ook best geniaal te noemen en ook redelijk vernieuwend.

Welcome to Paradize is een echte zombie apocalyps game, maar dan wel met een komische twist in een moderne setting. Je hebt een heerlijke openingsscene, deze verteld eigenlijk meteen waarin we zitten. Een ramp en uit die ramp groeide een idee en een samenleving die de zombies gebruikt, je krijgt dan Zombots. Jij doet onderzoek naar dit soort nederzettingen en probeert te ontdekken hoe en wat, maar je weet het allang al, dit gaat natuurlijk mis.

De comedy in de game is best goed gekozen en gelukt, helaas merkte ik wel dat je niet echt een band krijgt met je karakter en het verhaal, maar dat kan ook aan komen door de setting van de game. Toch speelt het dan wel lekker weg en waren de verhaal gedeelte soms meer een sleur en drukte ik ze sneller weg dan ik gewend ben.

Zoals gezegd is de game dus gebouwd omtrent het idee van het besturen van zombies en deze voor je te laten werken. Al vrij snel in de game krijg je zo een zombie vriendje, je bouwt vervolgens je basis en zet hier nog wat zombies aan het werk. Het is allemaal best makkelijk in te regelen, maar het voelt gewoon best leeg en saai. Het ziet er grappig uit, maar dat is het dan ook wel.

Een puntje dat ik jammer vond, of ik heb het compleet gemist dat kan natuurlijk ook. Een tweede zombie als metgezel. Ik heb nu de hele tijd met één zombie gelopen. Je kan deze compleet aanpassen, speelstijl, uitrusting, etc. Je kan hem dus wapens geven en armor. Maar het had mij nog beter bevallen als ik er dan twee kon nemen. Is toch ook logischer. Nu loop je eigenlijk net te kort. Dat vond ik jammer.

Als we dan naar de basis kijken, daar lopen diverse zombies en deze verzamelen materialen, zoals hout en steen. Het mooie is wel, deze zombies hoef je niet te vangen, naja mooie het is de kern van de game en dit gebruiken we niet in de basis. Deze zombies komen uit een soort pylon en via magische wijze krijg jij het aantal zombies dat je selecteert. Het is eigenlijk vrij simpel, des te meer zombies je hebt lopen, des te meer energie de pylon nodig heeft. De pylon draait op hout, dus je moet deze vullen als een kachel.

Er zit genoeg potentie in deze game voor een goeie builder, maar het maakt er helaas niet echt gebruik van. Begrijp me niet verkeerd, je kunt een basis bouwen, middelen verzamelen en aanvallen van zombies afweren. Eerlijk gezegd is een van de beste dingen die je kunt hebben in een basisbouwspel de noodzaak om aanhoudende aanvallen af te weren die op elk moment kunnen gebeuren, zeker in een zombie apocalyps. Maar de prio ligt helaas niet echt op base building, daarnaast het dit nog wel wat uitgebreider gemogen.

Het doel in Welcome to ParadiZe is om een raket te bouwen en naar de maan te ontsnappen. Om dit te doen, verken je de kaart, vecht je door secties van zombies om onderdelen te verzamelen en te assembleren op je basis. Er is niet veel van een survivalmechanica, en veel snelle reisknooppunten betekent dat je niet te lang op één plek hoeft te blijven.

Alle aspecten van het knutselen en verzamelen van middelen in het spel gaan naar dat uiteindelijke doel, waarbij het overgrote deel van wat je verzamelt, of wat je zombies binnen harken, gaat naar het knutselen van munitie, wapen- en pantserupgrades, of brandstof om je passieve inkomen gaande te houden. Bovendien is de bouwmechanica niet ongelooflijk ingewikkeld zoals bij sommige andere spellen.

Het had de game misschien meer eer aan gedaan als dat bouwen er echt toe deed, je echt een verdediging nodig zou hebben. Nu kan je het eigenlijk laten staan en je gang gaan.

Ik heb een paar bugs ervaren met Welcome to ParadiZe, en hoewel er één het spel een beetje belemmerde, was er maar één genoeg om echt in te grijpen in de ervaring. De minimap, voor mij, was totaal kapot, gewoon een leeg scherm waar de kaart af en toe in en uit zou flikkeren. Dit maakt het navigeren dan verdomd lastig, ook heb ik wat stomme ai foutjes weten te vinden. Een brug op lopen met je zombie, er loopt een andere zombot mee, jij sta in het midden en je kan nergens meer heen. Beide zombots bewegen niet en je kan ze ook niet weg sturen. Herladen maar die game.

Het spel heeft genoeg tussenfilmpjes om te bekijken, die leuk zijn en de lore van Paradize en zijn inwoners uitleggen. Ik raad echter aan om voorzichtig te zijn bij het bekijken van deze, aangezien zombies je nog steeds kunnen aanvallen als je ze bekijkt, en je zo dood bent.

Al met al is Welcome to ParadiZe een leuke game, zie ook onze 10 minuten video, je ga er zeker plezier aan beleven, al helemaal als je hem samen met vrienden speelt. Maar een topper, ja dat is het net niet.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x