Home Gaming VR-muziekgame Unplugged betreedt morgen het podium op Oculus Quest

VR-muziekgame Unplugged betreedt morgen het podium op Oculus Quest

by Jos Vis

Vertigo Games, de VR-specialist voor publicatie en ontwikkeling van de wereldwijde Koch Media Group, en Anotherway, een VR-ontwikkelingsstudio met roots bij Microsoft Hololens en Activision, zullen morgen de veelgeprezen VR-muziekgame Unplugged op Oculus Quest uitbrengen, met een pc-VR release op Steam volgt later dit jaar (*alleen headsets die compatibel zijn met Valve Index Controller). De game kreeg al zeer positieve feedback van gerenommeerde VR-specialisten over de solide handtracking, het rock-‘n-roll-gevoel en de algehele ervaring met rockprestaties.

Bij het nieuws bracht Vertigo Games een mixed reality-trailer uit die luchtgitaar tot leven brengt met een sterke rockuitvoering, net zoals spelers in-game zullen ervaren. Bekijk het hier:

YouTube video


Ricardo Acosta, oprichter en creatief directeur bij Anotherway, zag zijn lockdown-project uit 2020 uitgroeien tot een volledige rock and roll VR-ervaring. “Het is een van de mooiste dingen in ons leven geweest om te zien hoe het spel zichzelf vorm geeft. Unplugged begon als een klein passieproject midden in de pandemie. Het is anderhalf jaar geleden dat we het eerste idee kregen en in die tijd hebben we samengewerkt met tientallen extreem getalenteerde mensen en enkele van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van technologie, VR en muziek. Het was geweldig en we kunnen niet wachten om de huiskamers van mensen om te toveren in hun eigen persoonlijke rockpodium!”

Unplugged biedt meeslepend luchtgitaarspel door het gebruik van handtrackingtechnologie, wereldberoemde rocknummers, echte gitaar- en versterkermerken en een ervaren rockteam met alle sterren achter het spel. Bij de lancering heeft de game een setlist van meer dan 20 nummers, bestaande uit enkele van de grootste rockbands. Er zijn zes industriestandaard gitaar- en versterkermerken voor rock-‘n-roll in Unplugged, Satchel van rockband Steel Panther fungeert als de persoonlijke in-game mentor van de speler, en voormalig Guitar Hero-leadgitarist en game-ontwerper Marcus Henderson heeft geholpen het spel te verbeteren naar grotere hoogten. Al met al biedt Unplugged een authentiek, opwindend gevoel van echtheid van rocksterren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x