Home Gaming Voorkom misbruik: oplichters gebruiken upgrade Windows 10 als nieuwste smoes

Voorkom misbruik: oplichters gebruiken upgrade Windows 10 als nieuwste smoes

by Mark van Truijen

Misbruik rondom Windows 10      

Afgelopen week meldde onder andere Radar al hoe oplichters handig inspelen op de introductie van Windows 10. Zij mailen of bellen consumenten en doen zich voor als Microsoft-medewerkers. Het gaat hier in alle gevallen om zogenaamde phishing-aanvallen, waarbij criminelen privacygevoelige informatie, zoals wachtwoorden, in handen proberen te krijgen.

 

Microsoft zal zelf nooit ongevraagd telefonisch contact opnemen met consumenten. De upgrade naar Windows 10 vindt ook niet plaats via een e-mail met linkjes. Ga nooit in op deze berichten. Ben jij al benaderd? Neem dan direct maatregelen. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

Hoe upgrade je wel naar Windows 10?

Vertrouw geen links op internet van derde partijen of rechtstreeks e-mail- of telefooncontact. Upgraden naar een officiële versie van Windows 10 kun je doen op drie manieren:

1)    Via de melding in de taakbalk van Windows 7 of 8.1

Degenen die een reservering hebben gemaakt om Windows 10 te installeren, krijgen een melding in de taakbalk als hun upgrade klaar staat, dit kan dagen tot weken duren. Omdat miljoenen pc’s in de wereld geüpgraded worden, wordt Windows 10 namelijk gefaseerd uitgerold. Meer informatie over het reserveren van de  Windows 10-upgrade is te vinden via deze pagina.

2)    Windows 10 Check-Ins in heel Nederland

Voor wie niet kan wachten zijn er Windows 10 Check-Ins. Daar kunnen consumenten naar toe met hun laptop of PC en worden zij ter plaatse geholpen met hun upgrade. Kijk voor de locaties van alle Windows 10 Check-Ins in Nederland op Windows.nl.

3)    Windows 10 helemaal zelf installeren

De technici onder ons kunnen Windows 10 ook helemaal zelf installeren. Meer informatie over het zelf downloaden en installeren lees je op deze pagina. Let op: voor het uitvoeren van deze derde optie is wel enige IT-kennis nodig!

Lees hier meer over deze drie mogelijkheden of bekijk deze handige video.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d