Home Gadgets Voor elke breedbandtechnologie een FRITZ!Box-model: DSL, kabel, glasvezel en LTE (4G) – slimme WiFi en Smart Home voor mobiele apparaten

Voor elke breedbandtechnologie een FRITZ!Box-model: DSL, kabel, glasvezel en LTE (4G) – slimme WiFi en Smart Home voor mobiele apparaten

by Mark van Truijen

AVM presenteert tijdens het Mobile World Congress (MWC) nieuwe FRITZ!Box-modellen voor alle breedbandtechnologieën en voor het snel draadloos internet binnen het thuisnetwerk. Gebruikers upgraden hun DSL-snelheid met twee nieuwe FRITZ!Box-modellen – FRITZ!Box 7581 voor supervectoring 35b en bonding, en FRITZ!Box 7582 voor supervectoring 35b en G.fast. Andere hoogtepunten die tijdens het MWC aan bod komen, zijn de nieuwe FRITZ!Box 5490 voor glasvezel, en de FRITZ!Box 6590 Cable. De FRITZ!Box 6820 LTE maakt snel, draadloos internet binnen Europese mobiele-communicatienetwerken mogelijk. De nieuwe FRITZ!Box 7580 voor VDSL-verbindingen zorgt voor een slimme, sterke WiFi-verbinding voor smartphones en tablets – met een totaal van acht WiFi-antennes en de nieuwe Multi-User MIMO-technologie. De nieuwe FRITZ!-producten zorgen voor snelle, veilige verbindingen in de wereld van smartphones en tablets met de breedbandtechnologie van de toekomst. Of gebruikers nu 4K-video’s streamen, onlinespelletjes spelen of tegelijkertijd meerdere mobiele apparaten in hun huishouden gebruiken – FRITZ!Box zorgt ervoor dat zij altijd snel internet hebben, zowel thuis als onderweg. FRITZ!OS, het besturingssysteem van FRITZ!Box, biedt veelzijdig gebruikersgemak voor internetverbindingen en het thuisnetwerk. En ook met de gratis FRITZ!Apps kunnen gebruikers eenvoudig en mobiel thuisnetwerken. AVM presenteert zijn FRITZ!-innovaties in stand 6D60 in hal 6.

Snelheidsupgrade voor DSL: FRITZ!Box voor bonding, supervectoring 35b en G.fast
Met een marktaandeel van 71 procent is DSL de toonaangevende technologie voor breedbandverbindingen in de EU*. Voor meer snelheid via koper in de toekomst kunnen verschillende lijnen worden gecombineerd (bonding) of de bandbreedte voor transmissies uitgebreid (supervectoring 35b op 35 MHz, G.fast op 106 of 212 MHz). G.fast behaalt transmissiesnelheden van minstens 1 Gbit/s over een kabellengte van maximaal driehonderd meter. FRITZ!Box geeft een boost aan DSL-verbindingen: de FRITZ!Box 7582 voor supervectoring 35b en G.fast draagt eenvoudig gigabitsnelheden over naar apparaten in het thuisnetwerk. De FRITZ!Box 7581 ondersteunt supervectoring 35b en bonding. Bonding verhoogt de beschikbare datasnelheden op bestaande koperen draden tot 240 Mbit/s. Met een combinatie van bonding en vectoring verhogen gebruikers mogelijke transmissiesnelheden tot 300 Mbit/s. Met de nieuwe modellen krijgen gebruikers sneller internet, IP-telefonie en applicaties – zoals IPTV en streaming – en kunnen zij hun apparaten via LAN of WiFi aan elkaar koppelen met gigabitsnelheid.

Hoge snelheid en gemak op kabelverbindingen: FRITZ!Box 6590 Cable
Snel internet via de tv-kabel is erg belangrijk als veelgebruikte breedbandtechnologie in de EU. FRITZ!Box Cable zorgt voor supersnel internet, VoIP en IPTV bij gebruikers thuis. De FRITZ!Box 6590 Cable (DOCSIS 3.0) biedt zelfs hogere snelheden voor kabelnetwerken en zorgt voor downstreamdatasnelheden tot 1.7 Gbit/s, en upstream tot 240 Mbit/s. De FRITZ!Box 6590 Cable levert snelle en slimme WiFi voor draadloze communicatie. Met in totaal acht WiFi-antennes en Multi-User MIMO-technologie zorgt hij, net als de FRITZ!Box 7580, voor optimale WiFi voor alle mobiele apparaten. Het geïntegreerde DECT-basisstation in de FRITZ!Box 6590 Cable is het enige terminalapparaat voor kabelconnecties waarmee gebruikers draadloze telefoons en Smart Home-functies verbinden. In combinatie met FRITZ!App TV of een VLC-speler gebruiken zij de FRITZ!Box 6590 Cable ook om kabel-tv op hun smartphone, tablet en laptop te bekijken.

Meer snelheid op glasvezel: FRITZ!Box 5490
Glasvezeltechnologie biedt veel mogelijkheden voor breedbandverbindingen. De nieuwe FRITZ!Box 5490 is ideaal voor directe verbinding met de glasvezelaansluiting. AVM gebruikt hiervoor de actieve point-to-point-technologie van de toekomst, die is ontwikkeld voor het aanleggen van FTTH-verbindingen (Fiber to the Home). De FRITZ!Box 5490 maakt glasvezelsnelheden tot 1 Gbit/s ook mogelijk voor het thuisnetwerk: snel WiFi en gigabit-LAN zorgen voor geoptimaliseerd netwerken. Surfen op het internet, films streamen, onlinegamen, VoIP en veel andere toepassingen: gebruikers kunnen het allemaal tegelijk met de FRITZ!Box 5490 voor glasvezel.

FRITZ!Box 6820 LTE – flexibel internet in 4G-mobiele-communicatienetwerken
LTE (4G) maakt draadloos breedbandinternet mogelijk en maakt gebruikers onafhankelijk van DSL-, kabel- of glasvezelverbindingen. De FRITZ!Box 6820 LTE ondersteunt LTE (4G) en UMTS (3G). De handige FRITZ!Box 6820 LTE is zowel in huis als onderweg te gebruiken. Snel internet via LTE met snelheden tot 150 Mbit/s (CAT4, FDD) en korte reactietijden maken gebruikers onafhankelijk van DSL- en kabelverbindingen. Dankzij de multibandondersteuning zendt de FRITZ!Box 6820 LTE uit in alle Europese mobiele-communicatienetwerken en maakt hij roaming mogelijk. Met gigabit-LAN, snelle WiFi en de voordelen van FRITZ!OS biedt de FRITZ!Box 6820 LTE veelzijdige netwerkopties.

Hoogwaardige WiFi op VDSL-verbindingen: de nieuwe FRITZ!Box 7580
AVM introduceert met zijn FRITZ!Box 7580 een VDSL-router met hoogwaardige WiFi voor huizen met veel mobiele apparaten. De FRITZ!Box 7580 ondersteunt VDSL-vectoring en biedt slimme WiFi met Multi-User MIMO voor veeleisende toepassingen in het thuisnetwerk. De FRITZ!Box 7580 zendt met acht antennes uit op beide frequenties, waardoor verschillende draadloze applicaties tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Dit model beschikt over een gigabit-WAN-poort, waardoor het ook werkt op snelle kabel- of glasvezelverbindingen. Daarnaast biedt het apparaat veelzijdige opties voor telefonie (VoIP, ISDN, analoog) en thuisnetwerken.

Snel, slim en overal: FRITZ!OS en FRITZ!Apps
FRITZ!OS is het besturingssysteem van de FRITZ!Box en biedt veelzijdig gemak voor internetverbindingen en het thuisnetwerk. Opties als draadloze gasttoegang en ouderlijk toezicht zijn net zo goed onderdeel van FRITZ!OS als telefoniefuncties voor analoge en digitale interfaces. Daarnaast presenteert FRITZ!OS interessante opties voor lokale mediastreaming, IPTV, smart home en een krachtig firewall- en beveiligingsconcept. Met het responsieve design van de gebruikersinterface hebben gebruikers toegang tot de functies van FRITZ!OS op hun computer, smartphone en tablet. Hier kunnen zij hun netwerkapparaten in de gaten houden en meer informatie over hun WiFi-verbinding vinden. Automatische updates zorgen voor nieuwe functies en goede beveiliging. Met de gratis FRITZ!Apps beschikken gebruikers altijd over de laatste informatie en kunnen zij hun apparaten in het thuisnetwerk op een slimme manier beheren – zelfs wanneer zij niet thuis zijn. Zo zijn bellijsten, spraakberichten en data met één druk op de knop in de MyFRITZ!App beschikbaar. Voor FRITZ!Box-producten is ook voor providers uitgebreid beheer op afstand beschikbaar op basis van industriestandaarden. (nl.avm.de/fritzos, nl.avm.de/producten/fritzapps)

Expert in breedband en het thuisnetwerk: AVM en FRITZ! International
AVM, bekend om zijn FRITZ!Box-modellen, is een toonaangevende producent van breedbandapparaten voor DSL, kabel, LTE (4G) en glasvezel in Duitsland en de rest van Europa. Met zijn producten voor WiFi, DECT en Powerline kunnen gebruikers op een slimme manier thuisnetwerken. AVM distribueert zijn producten in meer dan veertig landen. De producten worden verkocht via nationale en internationale distributeurs, retailers en gespecialiseerde dealers. AVM onderhoudt verschillende samenwerkingen met belangrijke Europese netwerkbeheerders en internetproviders.

* Cijfers zijn afkomstig van de EU Commission Broadband 2014

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x