Home Movies Volledig programma Imagine Fantastic Film Festival 2022 is bekend

Volledig programma Imagine Fantastic Film Festival 2022 is bekend

by Pim, Sel

Vandaag lanceert Imagine Fantastic Film Festival het volledige programma van de 38ste editie van het festival dat van 26 oktober tot en met 5 november in LAB111 en FilmHallen in Amsterdam te beleven is. Het festival organiseert themaprogramma’s als Lab Rats!, Mythen van de Wereld: Hong Kong en Expanded: World Hopping en presenteert een breed filmaanbod in het fantastic genre. Tijdens Imagine worden er meer dan 70 films en shorts vertoond, aangevuld met VR, XR (extended reality), workshops en lezingen.

Vanaf vandaag kunnen professionals en het publiek het volledige programma van Nederlands grootste fantastische filmfestival ontdekken dat naast speelfilms, korte films en themaprogramma’s ook uit andere vormen van digitale kunst en Imagine Industry, waar Nederlands talent floreert, bestaat. Tickets zijn vanaf 10 oktober beschikbaar.

Volledige programma van het festival.

Openingsfilm The Menu

Imagine Fantastic Film Festival opent op 26 oktober feestelijk met de zwarte horrorkomedie The Menu van regisseur Mark Mylod met hoofdrollen voor Ralph Fiennes (No Time to Die), Anya Taylor-Joy (The Queens Gambit) en Nicholas Hoult (X-Men). The Menu komt op 26 november uit in de bioscoop via The Walt Disney Company.

Fantastic World

Het programma van Imagine Fantastic Film Festival bestrijkt een groot deel van de wereld. Met onder andere de Zuid-Koreaanse actiefilm Hunt, die tijdens Cannes Midnight vertoond werd en de adembenemende genre bender Project Wolf Hunting. Daarnaast zijn onder meer het Canadese post-apocalyptische Polaris, over een meisje dat door een ijsbeer wordt opgevoed, het raadselachtige Tunesische Ashkal, het Indiase Ajagajantharam en het Mexicaanse Huesera te zien. Voor liefhebbers van de Zuid-Koreaanse popcultuur is er een Korean Night tijdens het festival. Op deze avond worden de films Hunt en Project Wolf Hunting achter elkaar gedraaid en draait het langverwachte The Witch Part 2: The Other One en The Round Up met Marvel-acteur Ma Dong-Seok.

Meer dan alleen films

Naast het uitgebreide aanbod aan films zijn er ook dit jaar diverse gasten en vinden er panels plaats tijdens het festival. Schrijver Grady Hendrix (My Best Friend’s Exorcism) geeft een lezing onder de noemer ‘Hong Kong doesn’t exist’ en anatomisch kunstenaar Eleanor Crook geeft zowel een lezing als een workshop waarin men een eigen wax monster kan creëren.

Kids Halloween

Ook voor de jongere Fantastic Film-fans zijn er activiteiten georganiseerd. Zo zal er in het eerste weekend een Kids Halloween plaatsvinden in de FilmHallen met kinderactiviteiten en een vertoning van The Addams Family.

Veel talent van eigen bodem

Tijdens het festival zullen er maar liefst twee wereldpremières plaatsvinden met talent van eigen bodem. Sputum van regisseur Dan Geesin met hoofdrollen voor Yannick Jozefzoon en Jade Olieberg en Exhibit #8 van regisseur Ruben Broekhuis. In het programma-onderdeel Nieuw Nederlands Peil vertoont het festival een ruim scala aan films van eigen bodem.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: