Home Gaming Volg op 22 mei de Dreamleague finaledag met Dota 2 in Vue – Verkoop ‘Very Early Bird’ tickets €7,50 vandaag van startVolg op 22 mei de Dreamleague finaledag met Dota 2 in Vue – Verkoop ‘Very Early Bird’ tickets €7,50 vandaag van start

Volg op 22 mei de Dreamleague finaledag met Dota 2 in Vue – Verkoop ‘Very Early Bird’ tickets €7,50 vandaag van startVolg op 22 mei de Dreamleague finaledag met Dota 2 in Vue – Verkoop ‘Very Early Bird’ tickets €7,50 vandaag van start

by Mark van Truijen

Op 22 mei is de eerste Dreamleague finaledag van de game Dota 2 te volgen op het grote doek in vier locaties van bioscoopketen Vue. Het zenuwslopende toernooi, dat soms wel tien uur kan duren, is in de Vue Cinema’s in Apeldoorn, Hoorn, Kerkrade en Eindhoven te volgen van 11:30 tot 22:00 (vrije in- en uitloop). De kaartverkoop van de ‘Very Early Bird’ tickets is vandaag van start gegaan, de kaarten zijn nu €7,50 per stuk i.p.v. €17,50 en zijn te koop via vuecinemas.nl of via de Vue app. Naast het live volgen van Dota 2 is er op elke locatie de mogelijkheid om van 10:00 tot 12:00 uur zelf op het grote doek te gamen en zullen er activiteiten georganiseerd zijn, zo kan je in Vue Eindhoven een potje Airsoft spelen.

Vue is een exclusieve samenwerking aan gegaan met het grootste game festival ter wereld: DreamHack. De bioscoopketen heeft de rechten bemachtigd om de grote gametoernooien van games als StarCraft 2, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm en League of Legends live te streamen. Op 18 april werd de eerste toernooidag van Dreamhack in Vue afgetrapt met de game Counter-Strike: Global Offensive. Op dit eerste evenement kwamen honderden enthousiaste gamers af.

Nederlandse YouTuber Yarasky aanwezig in Eindhoven

Gamer Yarasky zal vanaf 10:00 in Vue Eindhoven aanwezig zijn voor een special ‘fan moment’. Bezoekers krijgen de kans om met de populaire YouTuber op de foto te gaan en om tegen hem te gamen op het grote doek. Later is er in Eindhoven de mogelijkheid om het in een potje Airsoft tegen hem op te nemen. De 20-jarige Yarasky heeft inmiddels meer dan 350.000 abonnees en streamt op zijn eigen YouTube kanaal populaire games zoals Call of Duty en Grand Theft Auto V. Naast het streamen upload Yarasky filmpjes waarin hij live bepaalde challenges probeert te behalen. YouTube kanaal Yarasky: www.youtube.com/user/YaraskyGaming. Ook zullen de YouTubers SaDDayHD en DerkaDerkaDerkaDerk aanwezig zijn en de Twitch livestreamers DiamantJewel en Mista_TV.

Dota 2

Dota 2 is het vervolg op het Warcraft III-scenario – Defense of the Ancients. Iedere spelronde in Dota 2 betreft twee teams, beide teams bevatten vijf spelers en hebben aan elke kant van de map hun eigen basis. In de basis heeft ieder team een Ancient. De bedoeling is dat elk team probeert de Ancient van zijn tegenstander te vernietigen. Iedere speler speelt met een unieke held. Iedere held heeft andere vaardigheden en manieren van spelen.

Vue Gaming

Vue Gaming gaat verder dan de samenwerking met DreamHack. Vue is namelijk ook de exclusieve locatiepartner voor de nationale eSports-competitie Dutch College League. 8 maart j.l. werd in Vue Hilversum de grote Dolby Cinema zaal omgebouwd tot eSports Battle Arena voor de eerste League of Legends 5v5 competitie voor studenten. Tot de finale op 18 juni 2016 zal elke dinsdag vanaf 12:00 uur in Vue Hilversum worden gespeeld, behalve in vakantieweken. Alle matches worden vanuit Vue Hilversum ook gestreamd op Twitch.tv/dcllive en YouTube. Daarnaast organiseert Vue in samenwerking met NWTV als eerste in Nederland ooit een speciale E3-viewing tijdens het E3XP-event. Op 13 juni worden verschillende persconferenties uitgezonden in de zalen van Vue Eindhoven, terwijl de bezoekers tussen de persconferenties door de kans krijgen om games te spelen in de foyer van bioscoop.

DreamHack

DreamHack, werelds grootste ‘digitale festival’ organiseert al vanaf 1994 elk halfjaar een zeer populair grootschalig game evenement, waar onder andere demo- en computerspelwedstrijden worden gehouden die worden getoond op grote schermen. Een van de DreamHack zalen heeft een oppervlakte van 10.000m² waar meer dan 13.000 personen in kunnen.

Over Vue
Vue, voorheen JT Bioscopen, is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 vestigingen. De bioscoopketen transformeert alle cinemas in 2016 naar Vue. Vue heeft vestigingen in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, 
Eindhoven, Gorinchem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.

De Dutch College League is een initiatief van YoungCapital, voor meer informatie over het event ga je naar https://youngcapital.nl/dutchcollegeleague

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x