Home Gaming Verhalende Nederlandse game Fragments of Him komt op 3 mei uit voor PC

Verhalende Nederlandse game Fragments of Him komt op 3 mei uit voor PC

by Mark van Truijen

De Nederlandse indie studio Sassybot heeft vandaag aangekondigd dat hun verhalende video game Fragments of Him uitgebracht gaat worden 3 mei voor de PC. De Xbox One versie van het spel volgt snel daarna, en de PlayStation 4 versie  zal later dit jaar volgen.

Sassybot heeft ook de officiele launch trailer uitgebracht van het interactieve drama waarbij spelers een verhaal van liefde, herinneringen en hoop ervaren. Hoewel een verhaal over verlies centraal staat, is de game uiteindelijk een hartverwarmende ervaring over de waarde om je hart te openen aan anderen.

Fragments of Him volgt de nasleep van de plotselinge dood van de protagonist Will en het effect op de mensen die dichtbij hem stonden in het leven. In de verhalende game-ervaring, met een speeltijd van ongeveer drie uur, herleven gamers de laatste momenten van Will en ontdekken daarbij de herinneringen van de personen die hem lief hadden en hij heeft achter gelaten. Zoals zijn partner Harry, die terugkeert naar een leeg huis gevuld met de aandenkingen van zijn liefde; Sarah, een ex-vriendin die later een goede vriend wordt van het stel; en Mary, de oma die eenzaam is en zich voelt verraden door een samenleving die ze nauwelijks meer herkend.

De speler beweegt met een eerste-persoons perspectief door de wereld in Fragments of Him en dirigeert daarbij het verhaal buiten de personages om waarbij een unieke “tweede-persoons” gevoel tot de ervaring tot stand wordt gebracht.

“Wij zijn al sinds wij begonnen met het ontwikkelen van de game jam meer dan drie jaar geleden op een prachtige reis, en het is fantastisch dat onze spelers binnenkort ons verhaal kunnen ervaren”, zei Elwin Verploegen, mede-oprichter van Sassybot. “Wij zijn regelmatig overweldigd door hoe ons publiek bewogen kan worden door het spel en hoe zij het kunnen een game kunnen waarderen met emotionele eerlijkheid over een moeilijk onderwerp en met een hardverwarmend einde.”

Fragments of Him zal uitgebracht worden voor Steam (PC) op 3 mei voor €19.99 / $19.99 / £ 14.99 en kort daarna voor de Xbox One. Later dit jaar volgt ook de PlayStation 4 versie. Meer beeldmateriaal, inclusief nieuwe screenshots en de trailer, kunnen in onze persruimte gevonden worden.

OVER FRAGMENTS OF HIM

Fragments of Him is een verhalende eerstepersoons game-ervaring die de nasleep van de plotselinge dood van de protagonist Will bekijkt en het effect op de levens van de dierbaren die hij achterlaat. Spelers ervaren de herinneringen en belevenissen van vier personen, inclusief het slachtoffer Will zelf: zijn partner, zijn ex-vriendin en zijn oma. Fragments of Him wordt uitgebracht op de Xbox One via het ID@Xbox zelfpublicatie-programma en PC in 2016 en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds en het Gamefonds.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x