Homeland is terug! Nagelbijtende spanning en actueler dan ooit; Homeland is in het vijfde seizoen op haar allerbest. Homeland is de eerste Amerikaanse serie die helemaal in Duitsland wordt gedraaid, zo meldt The Guardian. De serie speelt zich af in Berlijn, een geliefde locatie voor internationale filmproducenten, en maakt in het nieuwe seizoen een tijdsprong van twee jaar. De welbekende CIA-agente Carrie Mathison, gespeeld door Claire Danes krijgt te maken met diverse onderwerpen als ISIS, Charlie Hebdo en Edward Snowden. De veelgeprezen Showtime-serie won vijf Golden Globe Awards en acht Emmy Awards, waaronder een Emmy voor de meest uitmuntende dramaserie.

Synopsis
De spanning stijgt in het vijfde seizoen van de succesreeks Homeland. Carrie Mathison (Claire Daines) zit in Berlijn, het machts- en invloedscentrum van het Europa van de 21e eeuw. Ze werkt voor een private bewakingsfirma en probeert een nieuw leven op te bouwen, maar ontdekt al snel dat ze haar verleden niet kan ontlopen. Verraden, en zonder Saul (Mandy Patinkin) en Quinn (Rupert Friend) aan haar zijde, bestrijdt Carrie een dodelijke samenzwering die duizenden levens in gevaar brengt, waaronder haar eigen.

Wat je nog niet wist over Homeland

1. Het vijfde seizoen van Homeland is werd volledig in Berlijn, Duitsland opgenomen en bevat zelfs een scene die zich in Nederland afspeelt.
2. De makers van Homeland wilden Carrie in eerste instantie de naam Claire geven. Toen Claire Danes werd aangenomen hebben ze haar naam aangepast in Carrie.
3. De cast en productie van Homeland zaten midden in de opnames van het vijfde seizoen toen de aanslagen in Parijs plaatsvonden. Hierdoor werd de storyline ongelooflijk herkenbaar en relevant voor de kijkers. Deze gebeurtenis bracht de actualiteit nog dichterbij de kijker, het gevaar schuit om de hoek.
4. Barack Obama krijgt geen genoeg van Homeland. De president van de Verenigde Staten bestelde zelfs een dvd-box van de serie en nodigde Damien Lewis (Nicholas Brody) uit in het Witte Huis.
5. Veel kijkers waren verward na de laatste aflevering van het vijfde seizoen. Nieuwsgierig geworden? Ren naar de winkel voor de DVD of Blu-ray voor seizoen 5 en bereid je voor op seizoen 6!

Cast
Producers Alex Gansa (24, Beauty and the Beast), Howard Gordon (24, The X Files) en Gideon Raff (Tyrant, Train) zetten met het vijfde seizoen van Homeland weer een ongelooflijk spannend spionagedrama neer. Claire Danes (Temple Grandin, Romeo + Juliet), vertolkt de hoofdrol van CIA-agente Carrie Mathison. Mandy Patinkin (Criminal Minds, The Princess Bride) speelt de rol van Saul Berenson, hoofd van de CIA in Europa en Carries mentor. Miranda Otto (War of the Worlds, The Lord of the Rings) kruipt in de rol van Allison Car, hoofd van de CIA in Duitsland.

DVD informatie

Aspect ratio 
16×9 widescreen 1:78 DVD-9

Genre
TV-serie, Actie, Drama

Lengte
+- 10 uur, +- 55 minuten per aflevering

Extra’s:

  • De ontwikkeling van Carrie

Audio
Engels 5.1 Dolby Digital
Frans 5.1 Dolby Digital

Ondertiteling
Nederlands, Frans, Engels

Menu’s
Nederlands, Frans, Engels

Blu-ray informatie

Aspect ratio
16×9 widescreen 1:75 BD-50

Genre
TV-serie, Actie, Drama

Lengte
+- 10 uur, +- 55 minuten per aflevering

Extra’s:

  • De ontwikkeling van Carrie

Audio
Engels 7.1 DTS-HD-MA
Frans 5.1 DTS

Ondertiteling
Nederlands, Frans, Engels

Menu’s
Nederlands, Frans, Engels

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: