Home Gaming Verhaalgedreven Deckbuilding RPG Xenotheria komt op 16 november naar Kickstarter

Verhaalgedreven Deckbuilding RPG Xenotheria komt op 16 november naar Kickstarter

by Jos Vis

De onafhankelijke studio Ganymede Games lanceert op 16 november 2021 de Kickstarter-campagne voor hun verhaalgedreven deckbuilding-RPG, Xenotheria. De campagne biedt spelers de kans om de game met korting te krijgen en coole beloningen te winnen, waaronder een fysiek standbeeld van de hoofdpersoon: Squiggles.

Xenotheria speelt zich af op Wolf Prime, een uitgestrekte woestijnplaneet met de belangrijkste handelshaven van de melkweg. Een ogenschijnlijk gewone dag wordt al snel chaotisch na een mysterieuze, catastrofale gebeurtenis, die leidt tot een regen van ruimteschepen, satellieten en orbitale stations die verwoesting neerstorten op de onschuldige zielen van Wolf Prime.

Een van die zielen is Squiggles, een hardwerkende bouwvakker van een ruimteschip met een hart van goud.

De gebeurtenissen van Xenotheria vinden plaats in de onmiddellijke nasleep van de scheepsregenapocalyps. Squiggles, bekend om het schuwen van de schijnwerpers, staat centraal in het verhaal. Wat begint als een gevecht om te overleven in de overblijfselen van een scheepswerf, wordt al snel een epische reis door Wolf Prime op zoek naar de waarheid achter het evenement.

Tijdens zijn avonturen zal Squiggles diverse en unieke personages ontmoeten (sommigen die hem zullen vergezellen op zijn zoektocht), handgemaakte biomen verkennen, eens in een baan om de aarde draaiende schepen redden voor nieuwe uitrusting en tot nadenken stemmende puzzels oplossen om krachtige nieuwe kaarten te verdienen.

Terwijl Wolf Prime zijn momenten van schoonheid biedt, is het een wereld die nu wordt geplaagd door gestrande buitenaardse wezens die op zoek zijn naar kansen en ontsnapping. Gameplay in Xenotheria combineert isometrische verkenning (Divinity: Original Sin, Pathfinder) met zeer aanpasbare deckbuilding (Thronebreaker, Steamworld Quest), om tactische opdrachten te creëren bovenop diepgaande verhalen.

De strijd van Xenotheria biedt voor- en nadelen voor het milieu. Vervallen schepen met verspreid puin creëren kansen om dekking te zoeken terwijl ze elementaire aanvallen gebruiken om voordelen te behalen ten opzichte van vijanden. De combinatie van deckbeheer en op rasters gebaseerde bewegingen biedt spelers alles wat ze nodig hebben om elk gevecht op hun voorwaarden op te lossen.

De Kickstarter-campagne voor Xenotheria gaat dinsdag 16 november live. De inschrijving is nu geopend en een promotie-evenement voor vroege vogels zal de eerste 48 uur van de campagne live zijn, met 20% korting op de basisversie van het spel.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x