Home Gaming Ubisoft viert verjaardag verder met nieuwe gratis game: Tom Clancy’s Splinter Cell

Ubisoft viert verjaardag verder met nieuwe gratis game: Tom Clancy’s Splinter Cell

by Mark van Truijen

Om Ubisofts 30e verjaardag te vieren geeft Ubisoft Club alle spelers de kans om enkele Ubisoft klassiekers gratis te (her)ontdekken. Zoals aangekondigd op E3, geeft Ubisoft Club elke maand een gratis digitale pc-game weg tot het einde van het jaar. De gratis game van deze maand is Tom Clancy’s Splinter Cell. Iedereen die lid is van Ubisoft Club kan van deze unieke aanbieding genieten.

 Tom Clancy’s Splinter Cell werd gereleased in november 2002, eerst exclusief voor Xbox en pc, later op andere platformen. De game werd een mijlpaal in de geschiedenis van Ubisoft: het was de eerste blockbuster ontwikkeld door Ubisoft Montreal. De rest is geschiedenis, want ondertussen is Sam Fisher uitgegroeid tot één van Ubisofts meest iconische personages.

In het hart van Splinter Cell schuilt een technologische innovatie: dynamische belichting. Voor de allereerste keer in een game kon het licht in real time veranderen, waardoor ontwikkelaars het stealth-genre helemaal opnieuw konden uitvinden. De speler kon zich nu immers verbergen in de schaduw en inspelen op de omgeving door lichten te vernielen of tussen bewegende lichten te manoeuvreren.

De game werd enorm goed ontvangen en kreeg de E3 Game Critics Award voor beste Action Adventure game in 2002. Met zijn typische nachtkijker en stealthy moves werd Sam Fisher één van de populairste videogamepersonages. Splinter Cell was het begin van een langdurende franchise met vijf sequels, zeven boeken en binnenkort een film.

Tom Clancy’s Splinter Cell is gratis te downloaden vanaf woensdag 13 juli. Informatie over dit aanbod en meer kan je terugvinden op www.ubisoftclub.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x