Home Gaming TX3 NEXL gekroond als tweede wereldkampion eSports WRC

TX3 NEXL gekroond als tweede wereldkampion eSports WRC

by Mark van Truijen

Na een jaar van intense competitie, culminerend in een episch gevecht tijdens de grote finale, is de Franse coureur Lohan “TX3_NEXL” Blanc (18 jaar oud) gekroond als tweede wereldkampioen eSports WRC, als opvolger van aTTaX Johnson (Duitsland).

De 8 beste spelers ter wereld werden vorige week verwelkomd bij Hyundai Motorsport HQ in Alzenau (Duitsland) om te strijden om de wereldtitel van 2017. Na een perfect seizoen, met 8 uit 13 gewonnen evenementen, won de Franse coureur TX3_NEXL 6 van de 7 kwalificatiestages om de grote finale te bereiken. TX3_NEXL werd gevolgd door de Britse specialist Jonathan “JONNO.” Holmes (+38.653s) en Henrik “HESTO” Stoldt uit Duitsland (+7.939s).

Resultaten kwalificatiestages

WRC Hyundai tabel 1.jpg

TX3_NEXL sloot zijn uitstekende seizoen treffend af in de grote finale, waar hij zijn status als favoriet waarmaakte door alle drie finale-stages te winnen en zijn concurrenten JONNO (+16.447) en HESTO (+24.195) op de tweede en derde positie te zetten.

Resultaten grote finale

WRC Hyundai tabel 2.jpg

TX3_NEXL wint een Hyundai i20 roadwagen ter waarde van € 20.000,-, deze wordt door Hyundai Motor Company bij hem thuis bezorgd. De sleutels werden aan hem overhandigd door de 2018 Hyundai WRC-coureur Andreas Mikkelsen.

“Ik had alle vertrouwen in de afloop. Ik heb snel en consistent geraced, en wist zo de eerste positie te halen. Ik wilde heel graag winnen, en dat is ook gebeurd,” zei TX3_NEXL.

Tijdens de afgelopen 11 maanden van eSports WRC powered by Hyundai, streden meer dan 5.000 deelnemers op Playstation®4, Xbox One en pc om de top 8 en het finale-evenement te bereiken. De finalisten kregen ook een exclusieve Hyundai Motorsport workshop en de kans om hun racetechniek te bespreken met Hyundai Motorsport-coureurs Dani Sordo en Andreas Mikkelsen.

Rechtenvrije afbeeldingen van het evenement, evenals rapportages van 9 minuten en 1 minuut, zijn hier verkrijgbaar.

Overzicht van de prijzen:

  • 1e prijs: een Hyundai i20
  • 2e prijs: een officiële Playseat® WRC-stoel en een sensationele Thrustmaster-setup inclusief een TS-PC RACER (basis) + Rally Wheel Add-On Sparco® R383 Mod + T3PA-PRO ADD-ON.
  • 3e prijs: een officiële Playseat® WRC-stoel en een Thrustmaster T300RS.
  • 8 finalisten: een exemplaar van WRC 7 en een Nacon Revolution Pro Controller 2.
  • MVP (meest waardevolle speler): een Playseat® WRC-stoel, een IIYAMA GE2730HSU-B1 G-MASTER gamingscherm en een Thrustmaster setup, inclusief: a TS-PC RACER (basis) + Rally Wheel Add-On Sparco® R383 Mod + T3PA-PRO ADD-ON.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x