Home Gadgets Twitter lanceert nieuwe functie genaamd “Moments” in de VS

Twitter lanceert nieuwe functie genaamd “Moments” in de VS

by Mark van Truijen

Twitter heeft vandaag een nieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt om direct tweets te zien over belangrijke gebeurtenissen. In eerste instantie werkt Moments alleen in de VS.

 

De functie, die tijdens de ontwikkeling bekendstond als ‘Project Lightning’ is een van de initiatieven van Twitter om het sociale netwerk toegankelijker en makkelijker in het gebruik te maken.

In de Moments staan afbeeldingen en video’s centraal. Gebruikers kunnen door alle tweets over één onderwerp heen swipen, en ondertussen individuele tweets retweeten of als favoriet aanmerken. Via een voortgangsbalk is te zien hoe ver een gebruiker binnen een Moment is.

Gebruikers kunnen een Moment ook volgen, zodat nieuw toegevoegde tweets automatisch in hun timeline verschijnen.

De tweetcollecties worden grotendeels door Twitter zelf bijgehouden en aangevuld als er nieuwe informatie over een evenement binnenkomt. Ook enkele partners, waaronder Buzzfeed, The New York Times en Fox News, kunnen Moments samenstellen.

Het Moments-tabblad verschijnt in eerste instantie alleen in de VS op Android, iPhone en het web. Maar gebruikers buiten de VS kunnen wel op links naar Moments klikken om ze te zien en te delen. Twitter zegt de functie snel naar andere landen te willen brengen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: