Home Gaming Ubisoft kondigt Farcry Primal aan

Ubisoft kondigt Farcry Primal aan

by Mark van Truijen

Vandaag kondigt Ubisoft® de ontwikkeling aan van Far Cry® Primal, het volgende spannende hoofdstuk in de Far Cry franchise. Deze nieuwe Far Cry game speelt zich af in het Stenen Tijdperk. Far Cry Primal is vanaf 23 februari 2016 wereldwijd beschikbaar voor PlayStation®4 en Xbox One.  In maart 2016 is de game beschikbaar voor Windows PC.

De nieuwe Far Cry is ontwikkeld door Ubisoft Montréal, in samenwerking met Ubisoft Toronto, Ubisoft Shangai en Ubisoft Kiev Studio. Far Cry Primal is een volwaardige singleplayer-ervaring die spelers mee neemt naar 10.000 v.Chr., een tijd waarin gigantische beesten zoals de wolharige mammoet en de sabeltandtijger de aarde regeerden.

De bekroonde franchise die je naar de tropen bracht en waarin je de Himalaya’s beklom brengt nu haar open wereld sandbox gameplay naar een tijd waar de mens niet bovenaan de voedselketen stond. Dit deel introduceert de mens met gigantische beesten, adembenemende omgevingen en onvoorspelbare wilde ontmoetingen. De mens moet zich zo omhoog vechten naar de top van de voedselketen.

Spelers kruipen in de huid van TAKKAR, een doorgewinterde jager en de laatste overlever van zijn jachtgroep. Aangekomen in het majestueuze en wilde land van Oros, houden spelers zich bezig met één simpel doel; overleven in een wereld waar de mens een prooi is. Ze ontmoeten een cast van memorabele personages die hen zal helpen om de gevaren van de wildernis te temmen. Spelers beleven het avontuur als één van de eerste mensen die vechten tegen uitsterving. Gedurende deze reis ge je op jacht naar voedsel, gebruik je vuur als wapen om je te weren tegen gevaarlijke roofdieren, maak je wapens en gereedschap van de resten van dode dieren en strijd je tegen andere stammen om over Oros te heersen.

 

“Het interessante aan Far Cry is dat het flexibel is. Toen een team voorstelde om Far Cry naar de oertijd te brengen, zeiden wij ‘laat maar horen!’ Hoe meer wij er over te horen kregen, hoe meer wij dachten dat het een verdomd goed idee was,” zegt Dan Hay, Executive Producer bij Ubisoft.

 

“De oertijd is een perfecte setting voor een Far Cry game,” zegt Jean-Christophe Guyot, Creative Director bij Ubisoft.  “Far Cry zet je aan de rand van de bekende wereld, in een prachtige, wetteloze en wilde wereld. De oertijd is in feite de allereerste wereld voor de mensheid. Het is een tijd waar de mensheid een stok in de grond plant en een stuk land claimt en een tijd waar de mensheid begint met het stijgen in de voedselketen. Dat ging gepaard met conflicten tegen andere mensen, maar ook tegen de natuur.”

 

Voor meer informatie over Far Cry Primal bezoek je www.farcrygame.com

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

[…] Update 07-10 : Inmiddels is bekend wat er is aangekondigd, Farcry Primal. Je kan de post gericht aan Farcry hier checken  […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: