Home GamingAndroid Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max review

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max review

by Mark van Truijen

Het is eindelijk zover, Turtle Beach heeft een opvolger voor de Stealth 700-serie. De stealth 700-serie heeft bij mij toch wel een speciaal plekje gekregen, het was mijn favoriete betaalbare headset. Nu zijn ze terug met een tweede generatie en wij mochten er mee aan de slag.

De Stealth 700 Gen 2 max heeft een paar grote veranderingen met zich mee genomen, één daarvan is de cross platform functionaliteit. Fysiek gezien is hij eigenlijk redelijk hetzelfde, met wat kleine edits. Maar door middel van de draadloze adapter en de switch is het mogelijk om de headset zowel op de Xbox, Playstation als de PC te gebruiken. Daarnaast zit er natuurlijk bluetooth in, wat ervoor zorgt dat je de headset overal op kan gebruiken.

Een andere goeie upgrade is de batterij, de headset gaat nu toch al gauw zo een 40 uur mee, dat is bijna het dubbele van wat de vorige deed. Ook is de max versie iets duurder dan de gewone Gen 2. Wel krijg je dus voor dit geld een device wat compatible is met alles.

De besturing is identiek met het Gen 2 model, enkel zal je de Xbox sync knop niet terug vinden op de zijkant. Je hebt de volume controle-schijven, een chat volume-schijf. Deze is overigens ook nog in te stellen, zo kan je via de app namelijk kiezen wat je op deze schijf wilt hebben, denk aan bluetooth, microfoon, etc. Het geeft net wat meer opties om de headset te finetunen. Daarnaast vinden we de mode-knop, hiermee kan je wisselen tussen diverse functies, standaard zal deze staan op SuperHuman Hearing, maar via de app kan je dit dus customizen. Dan vinden we de aan/uit knop terug en gevolgd door de bluetooth-knop. En als allerlaatste vindt je er een controle lampje en de USB-C ingang.
Wat we er dus niet vinden is een 3.5mm port, het is de port die we het meest zien verdwijnen de laatste tijd en zo ook hier. Je kan dus niet bedraad luisteren, mocht je dat nog willen.

Dan is het natuurlijk belangrijk hoe de headset zit. Hier kan ik echt heel strak in zijn, de headset voegt heerlijk op je hoofd met grote schuimen oorkappen. De headset is vrij goed in te stellen voor het hoofd en voelt ook niet heel zwaar aan. In het schuim zit Turtle Beach’s Aerofit cooling gen-infused memory foam, hierdoor blijft het cool op je hoofd en met de warme dagen zal niet het zweet langs je oren lopen. Hij sluit daarnaast erg strak aan op je hoofd en om je oren, dit zonder eigenlijk irritant te worden. Dat is voor mij echt een pré, soms heb je een headset die net drukt op een plek en dan vanzelf zeer gaat doen. Hier merkte ik dat na een lange sessie totaal niet.

Verder is zoals gezegd de headset compleet te customizen naar eigen wens, met Bluetooth en de Turtle Beach Audio Hub kan je diverse audio opties kiezen. Er zijn vier standaard EQ modi te kiezen, signature sound, bass boost, bass en treble boost en vocal boost. Dan is er ook nog de Custom EQ, hier kan jij zelf alles instellen. Daarbij heeft de headset zoals eerder gezegd ook de beschikking over de Superhuman hearing mode, deze past de EQ nog meer aan op game gebied, zo hoor je schoten en voetstappen veel beter. Het kan net wat beter helpen om die vijand eerder te spotten.
Het custom gedeelte is niet heel uitgebreid, ik koos vaker liever voor Superhuman met een bass boost, maar wil je zelf gaan sliden dan kan je drie sliders aanpassen, namelijk game treble, game bass en game dialoog. Het is niet veel wat je krijgt om in te stellen, maar het is wel iets.

Verder klinkt, als je alles hebt ingesteld zoals jij wilt, erg lekker. De headset komt met 50mm drivers en heeft een range van 20Hz tot 22,000Hz. Van de lage tot de hoge tonen is alles goed vertegenwoordigd en krijg je een heerlijk vol geluid. Ook het luisteren van muziek doormiddel van de headset is geen straf. Muziek komt goed door en klinkt erg fijn. Ik vond het geluid overal gewoon helder en goed, heb niet echt een idee gehad dat hij ergens de plank missloeg. De toevoeging van SuperHuman is altijd lekker, deze kan je ook nog eens harder of zachter zetten en dat maakt dat je voor gaming niet echt iets te kort komt.

Dit alles is zogezegd erg compatible met diverse devices. Van een Xbox naar een PlayStation, je kan de headset dus voor al je consoles inzetten. Hierdoor is het ideaal om één headset in huis te hebben welke overal op kan. Je hoeft dus niet meer voor alles een aparte headset te kopen. Ook als je in het bezit bent van een Switch of je doet aan mobile gaming, dan is met bluetooth de headset perfect te gebruiken.

Al met al heb je met de Stealth 700 Gen 2 Max een volwaardige headset in huis, een headset die overal inzetbaar is en met een strak weg gewerkte microfoon ook nog eens dient in de trein als muziek headset. Je kan er alle kanten mee op doormiddel van Bluetooth en wireless adapter. Voor mij is de Stealth 700 Gen 2 Max een veelzijdige headset in een druk huishouden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: