Home Gaming Top 10 beste first person shooters van deze generatie consoles

Top 10 beste first person shooters van deze generatie consoles

by Pim, Sel

Sinds Wolfenstein 3D is het first person shooter genre niet weg te slaan uit de wereld van gaming. Op de huidige generatie consoles is er genoeg wat betreft first person shooters ( ofwel FPS ) te verkrijgen. Hieronder vind je de top 10 met beste shooters van deze generatie consoles.

Let op: Deze lijst is gevormd naar mijn mening hier mag natuurlijk over gediscussieerd worden.

10: Prey

Het eerste deel van Prey stamt alweer uit 2006 voor de Xbox 360 je speelde daarin een indiaan die in de ruimte komt en met het evenwicht in gevecht komt. Een erg leuke game waar een vervolg zich 11 jaar heeft laten wachten. Het vervolg is er nu eindelijk en is heel leuk geworden.

 

9: Overwatch

Overwatch is sinds midden 2016 uit en is een competitieve FPS gemaakt door de maker van het hele bekende World of Warcraft en Starcraft serie Blizzard Entertainment. Wat de bedoeling in dit spel is is om met 2 teams aan te vallen of te verdedigen van je fort of een kar escorteren van de ene kant van de map naar de andere kant. Wat het enige nadeel is ( in mijn opinie ) is dat de game geen verhaallijn heeft. Deze game heeft een zeer hoge verslavingsfactor en een hele grote fan base er achter. De game word na twee jaar nog steeds heel veel gespeeld en ondertussen is de Legendary edition ook al te verkrijgen.

De game is verkrijgbaar voor: Xbox One, Playstation 4 en PC


8: Star Wars Battlefront Serie

Star Wars Battlefront is de eerste online gerichte FPS game in het Star Wars Universum. Naast de uitgebreide tutorial en single player missies kun je heerlijk online knallen met maximaal 50 spelers in gigantische maps waarbij je verschillende game modi kan gaan spelen met allemaal eigen opdrachten. Je kunt met een normale storm trooper of soldier spelen doe je het goed genoeg of kun je ze vinden dan kun je speciale karakters uit de films gebruiken denk daarbij aan Luke Skywalker of Darth Vader.

Star Wars Battlefront 1 en 2 zijn beide verkrijgbaar voor Xbox One, Playstation 4 en PC

7: Titanfall

Titanfall is een game die gemaakt is door een studio van oud Call of Duty ontwikkelaars. Het eerste deel was zo’n succes dat het vervolg niet uit kon blijven. Deel 2 was vernieuwend vanwege de verhaallijn die erin zat. De online gameplay is ook erg goed.

Titanfall 2 is verkrijgbaar voor Xbox One, Playstation 4 en PC.

 

6: DOOM

Het allereerste spel in de DOOM franchise stamt alweer uit 1993 en was toen ontwikkeld door ID Software. Nu zijn we 25 jaar verder en de maker ID Software is nog steeds bezig met DOOM in 2016 verscheen DOOM voor deze generatie consoles en was een succes. De snelle gameplay zorgde voor veel vernieuwing binnen het genre. Het volgende deel in de DOOM serie genaamd DOOM ETERNAL gaat eind dit jaar nog verschijnen.

DOOM is verkrijgbaar voor Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch en PC.

5: Wolfenstein Serie

Wat is er nou lekkerder dan hersenloos nazi’s knallen. Wolfenstein geeft je de kans om dit te doen. De game draait al mee vanaf Wolfenstein 3D voor de MS-DOS net zoals DOOM gemaakt door ID Software. De nieuwe Wolfenstein serie word gemaakt door MachineGames en uitgegeven door Bethesda Softworks. In 2014 kwam de studio MachineGames al met Wolfenstein: The New Order en The New Blood en vorig jaar met Wolfenstein 2: The New Colossus.

De game Wolfenstein 2: The New Colossus is verkrijgbaar voor: Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch en PC.

 

 

4: Destiny Serie

De Destiny serie is gemaakt door de studio achter de Halo serie genaamd Bungie. In Destiny kun je kiezen uit drie klassen met elk hun eigen vaardigheden zowel in deel 1 als 2. Het leukste van deze game is om dit samen te spelen om samen missies te voltooien en samen te levelen. Voor Destiny 2 zijn er nog steeds uitbreidingen in de maak. De nieuwe uitbreiding The Forsaken komt 4 September uit.

Destiny 1 en 2 zijn verkrijgbaar voor Xbox One en Playstation 4

3: Call of Duty Serie

De eerste Call of Duty game stamt alweer uit 2003 en kwam toen als eerste voor de PC uit. Dit was zo’n succes dat het vervolg deel Call of Duty 2 al gauw naar de Xbox 360 kwam. De eerste Call of Duty die uitkwam op deze generatie Console is Advanced Warfare. Het laatste deel ging eindelijk na de toekomstige delen weer back to the roots naar de tweede wereldoorlog. Het succes was weer terug en veel spelers zijn weer terug gehaald door deze draai aan de serie. Aan het eind van dit jaar is het weer zover dan komt Call of Duty: Black Ops 4 uit en belooft weer een knaller te worden.

 

2: Battlefield Serie

De Battlefield serie stamt alweer uit 2002 waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk terrein te veroveren. Battlefield is altijd de serie geweest die grootsere gameplay had dan de Call of Duty serie vanwege grotere slagvelden en meer mensen met wie je samen kan gaan spelen. De single player van de games zijn altijd een achtbaan rit. Battlefield 5 komt eind dit jaar uit en belooft weer een spektakel te worden.

1: Far Cry Serie

De Far Cry serie staat al vanaf deel 1 die uitgekomen is in 2004 garant voor veel plezier. Ondertussen zijn we al bij deel 5 en de serie blijft een succes. Het maakt niet uit waar het zich afspeelt van Afrika tot aan de prehistorie alles voelt en speelt goed en lekker.

Far Cry 5 is verkrijbaar voor Xbox One, Playstation 4 en PC

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x