Home Movies The Saint Of The Impossible In premiere op 16 mei in EYE Amsterdam

The Saint Of The Impossible In premiere op 16 mei in EYE Amsterdam

by Pim, Sel

Op maandag 16 mei is in EYE Amsterdam de première van het bitterzoete drama The Saint of the Impossible. In aanwezigheid vanArnon Grunberg. Het script van de film is gebaseerd op zijn boek De Heilige Antonio. Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in gesprek met de schrijver, die ook zelf kort in The Saint of the Impossible te zien is. The Saint of the Impossible is vanaf 19 mei te zien in de bioscoop.

Een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje: een jonge immigrantenmoeder in New York moet het geheime romantische leven van haar tweelingzonen achterhalen om te ontdekken wat hen is gebeurd. The Saint of the Impossible is een deconstructie van de Amerikaanse droom en vanaf 19 mei in de bioscopen te zien.

De 20-jarige tweeling Adriano en Marcelo Durand maken hun speelfilmdebuut als de broers Paul & Tito. De rol van hun moeder wordt vertolkt door Magaly Solier (bekend uit Milk of Sorrow, waarvoor ze en Oscar nominatie ontving en een Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn). De Kroatische Tara Thaller (HBO’s Uspjeh / Success) speelt de rol van de mysterieuze Kristin. 

The Saint of the Impossible is het regiedebuut van Marc Raymond Wilkens, naar een script van Lani-Rain Feltham en gebaseerd op Arnon Grunberg’s Boekenweekgeschenk uit 1998. In 2021 werd de film op diverse filmfestivals vertoond en viel in de prijzen: Filmfestival Kitzbühel in Oostenrijk (winnaar Best Feature Film), Love is Folly International Film Festival in Bulgarije (winnaar Best Actress – Magaly Solier), Zurich Film Festival in Zwitserland (winnaar Best Actress – Magaly Solier), Miami Film Festival in Amerika (nominatie Marc Raymond Wilkens) en São Paulo International Festival in Brazilië (nominatie Marc Raymond Wilkins).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: