Home Movies The Matrix Resurrections Review

The Matrix Resurrections Review

by Pim, Sel

De film serie van The Matrix is in 1999 begonnen en er is toen een trilogie van verschenen van 1999 tot 2003. Daarna is het bijna 20 jaar stil geweest rond de film serie. Eind 2021 was daar in één keer het nieuwe deel in de Matrix saga genaamd The Matrix Resurrections. Is het de moeite waard om het nieuwste deel in de serie te gaan kijken of kun je hem beter niet zien? Je leest het in deze review!

The Matrix Resurrections zet je weer in het verhaal van Thomas Anderson aka Neo ( gespeeld door Keanu Reeves ). Thomas Anderson is een game designer en leeft in een wereld die we zouden kennen als hij de blauwe pil had ingenomen. Thomas krijgt cognitieve gedragstherapie van de analist ( gespeeld door Neil Patrick Harris ). Thomas Anderson heeft zijn trauma’s verwerkt in een game die hij The Matrix noemt.

Wanneer Neo word geappt door Morpheus ( niet meer gespeeld door Laurence Fishburne maar door Yahya Abdul-Mateen II ) krijgt hij een gesprek met de nieuwe Agent Smith ( niet meer gespeeld door Hugo Weaving maar door Jonathan Groff ) die hem dood wil hebben.

De film is erg mooi gemaakt en heeft zeer veel karakters die weer terug keren alleen wat ik eerder al aangaf dat twee acteurs zijn vervangen. Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zijn beide weer van de partij als Neo en Trinity. Ook is captain Niobe weer te zien door een rol van Jada Pinkett Smith.

De film heeft een goede soundtrack en de actie scenes zijn vet vormgegeven alleen de speelduur is vrij lang. De film duurt zo’n 2 uur en 30 minuten.

Al met al is The Matrix Resurrections een aardige film geworden in het Matrix universum maar niet meer dan dat. Het is leuk om de hereniging te zien tussen de karakters alleen is het een deel dat in mijn ogen totaal overbodig was omdat het verhaal eigenlijk al klaar was.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: