Home Movies The Forest Review

The Forest Review

by Mark van Truijen

Invul oefening zonder passie

Meisje wordt ’s nachts wakker. Ze stapt uit haar bed omdat ze iets op de gang hoort. Wanneer ze het licht probeert aan te doen lijkt er een storing te zijn. Enkel aan het einde van de gang knippert een lamp, waaronder een gedaante staat. Met een nieuwsgierige blik op haar gezicht loopt het meisje richting de schaduw; een donkere gestalte die midden in de nacht je huis betreedt heeft immers nooit kwaad in de zin. Ze komt steeds dichterbij wanneer plots de gedaante met een gil op haar afstormt. Na een schel geluid en een glimp van een verminkt gezicht wordt onze heldin wakker. Niets aan de hand, het was maar een droom.

Ben ik de enige die hier woedend van wordt? Het plot is nog niet eens van start, er is geen enkele reden voor een nachtmerrie, het personage heeft nog niets om bang voor te zijn. We hebben haar niet leren kennen, waarom zouden we vrezen voor haar leven? En waarom hebben we 5 minuten naar een scène gekeken die enkel bestaat om je door een luide knal uit je stoel te laten schieten, als het toch allemaal maar een droom was? Dit noem ik geen spanning, dit noem ik luiheid. Echte angst komt niet voort uit onsamenhangende enge plaatjes en plotselinge geluiden, echte angst ontstaat wanneer wij geven om personages. Sympathieke, interessante karakters waar wij ons aan kunnen relateren, waarvan wij willen zien dat het goed met ze gaat, maar in gevaarlijke, akelige en onvoorspelbare situaties terecht komen.

De inmiddels verplichte ingrediënten van veel moderne horrorfilms laten een zure nasmaak achter. De onervaren regisseur Jason Zada doet visueel wat aardige kunstjes met de camera, maar lijkt weinig interesse te hebben in wat het genre sterk maakt. Hij kiest altijd voor de makkelijke weg. De soms degelijk opgebouwde spanning wordt nergens vastgehouden. Altijd eindigt het in een piepend, kierend of krijsend geluid, waarna het publiek in de lucht schiet en vervolgens volledig ontladen achterblijft. Het moment is voorbij, dus de spanning ook. Die schrikreactie wordt nergens verdiend, het is een invuloefening zonder enige vorm van logica, kunde of passie. Doe mij een lol en blijf weg van misbaksels als The Forest. Scheelt je weer twee uur die je beter kunt benutten.

[review_summary title=”Review” summary=” ”
positives=”Aardig camerawerk” negatives=”Vol met flauwe schrikmomenten
Tergend voorspelbaar”]
[rating title=”Eindcijfer” value=”2=” range=”10″]
[/review_summary]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x