Nintendo maakt bekend dat het unieke schietspel Splatoon voor de Wii U tot op heden meer dan een miljoen keer is verkocht* in Europa, waarmee de wereldwijde verkopen zijn opgelopen tot meer dan 3,5 miljoen exemplaren*. Dit bestendigt de positie van deze innovatieve nieuwe IP als één van de populairste games voor de Wii U.

De regels van Splatoon zijn eenvoudig: twee teams van vier spelers strijden om terrein door het de eigen kleur te geven. Deze verfrissende draai aan het online shooter-genre heeft de game diverse belangrijke prijzen opgeleverd, inclusief Best Shooter op The Game Awards 2015 en de British Academy Children’s Awards van vorig jaar, plus tientallen andere nominaties en posities op de Game of the Year-lijstjes van journalisten. De fans zijn al even enthousiast, met honderdduizenden volgers die op de hoogte blijven via Nintendo’s social media accounts, zoals de officiële Splatoon Facebook-pagina, de Japanse Twitter account, en Nintendo of America’s Splatoon Tumblr.

In de wereld van Splatoon worden regelmatig “Splatfest”-evenementen gehouden, waarbij spelers stemmen op ‘belangrijke’ kwesties, zoals of ze van honden of katten houden, en of ananas op een pizza heerlijk of juist walgelijk is. Wanneer spelers een kant hebben gekozen, vormen ze een team met gelijkgestemde spelers en strijden ze 24 uur tegen de andere partij. Deze Splatfests worden geleid door de in-game popgroep genaamd “Squid Sisters”, die in januari 2016 een eigen live concert gaf in Japan. De Squid Sisters-concertvideo is nu beschikbaar om te bekijken op YouTube.

Splatoon getuigt ook van Nintendo’s toewijding om hun belangrijke titels na de lancering te blijven ondersteunen. In lijn met de slogan van de game – “stay fresh!” – zijn sinds de lancering van het spel nieuwe wapens, meerspelermaps, spelstanden en meer aan de game toegevoegd – allemaal gratis**. Het spel bevat nu een totaal van 16 verschillende maps en 74*** hoofdwapens, van de bevredigende spetters van de reusachtige Rollers tot de nauwkeurigheid van de Charger.

Hierdoor kan elk gevecht weer compleet anders uitpakken. De video’s en afbeeldingen op de officiële Splatoon-website geven een helder overzicht van de wapens. De komende maanden blijven nieuwe updates verschijnen. De nieuwe software-update van vandaag levert aanpassingen aan matchmaking en Splatfests, terwijl in april nieuwe combinaties van bestaande wapens verschijnen als “Sheldon’s Picks”, waardoor spelers worden aangemoedigd om nieuwe tactieken te proberen.

Nu al deze content beschikbaar is, is dit een perfect moment voor nieuwkomers om in het spetterende plezier te springen. Om beginners te helpen hun eerste Turf War-gevechten te winnen, heeft Nintendo een serie Splatoon – Top Tips! video’s uitgebracht waarin de co-director van het spel, Tsubasa Sakaguchi, spelers de basisvaardigheden bijbrengt.

“Dat Splatoon in Europa een miljoen keer is verkocht, onderstreept de universele aantrekkingskracht van dit nieuwe type schietspel, waar iedere speler van kan genieten,” zegt Nintendo of Europe’s directeur Satoru Shibata. “Nu gevarieerde titels als Splatoon, The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, en Super Mario Maker beschikbaar zijn, en titels als Pokkén Tournament, Paper Mario: Color Splash en Star Fox Zero eraan komen, wordt de diverse line-up van games die exclusief verkrijgbaar zijn voor de Wii U sterker en sterker.”

Met een miljoen verkochte exemplaren in Europa, diverse prominente prijzen op naam, en een bloeiende community fans, blijft Nintendo’s innovatieve shooter momentum opbouwen om spelers begin 2016 en ver daarna te vermaken.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: