Home Reviews The Flash “Potential Energy” Review

The Flash “Potential Energy” Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Na een lange maand is The Flash eindelijk weer terug en pakt zich weer ontzettend goed op!

Deze review bevat spoilers.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Plot”]Plot:
De nieuwe aflevering van Flash begint met een droom die Barry heeft waarin Zoom zijn vriendin Patty van een gebouw af gooit tot haar dood. In de rest van de aflevering twijfelt hij dan ook om haar te vertellen dat hij de Flash is zodat hij haar iets veiliger kan houden.
Op datzelfde moment zien we ook Joe en Iris die Wally West (de verloren zoon van Joe die we laatste aflevering even zagen) rondleiden door het kantoor van Joe. Wally die hier zichtbaar niet van onder de indruk is beledigt Joe dat hij geen goede detective is omdat hij niet eens wist dat hij een zoon had, ondanks dit nodigen Joe en Iris hem uit om diezelfde avond chinees met elkaar te gaan eten zodat ze elkaar wat beter leren kennen. Wally stemt hiermee in maar komt uiteindelijk niet opdagen. Nog iemand anders die Iris beter wilt leren kennen is Patty, daarom gaan ze samen koffie drinken en vertelt Iris haar dat Barry een geheim heeft en zij met hem moet gaan praten (waarmee ze dus bedoeld dat hij de Flash is). Ondanks dat dit geen lange scene is zien we er wel in terug hoeveel Iris om Barry geeft.
Terug in StarLabs zoekt team Flash naar een manier om Zoom te stoppen, Cisco komt met een idee om een metahuman te gebruiken die een tijd geleden een keer in hun vizier kwam maar niet belangrijk genoeg was om mee te dealen, deze metahuman genaamd “Turtle” heeft de krachten om de dingen om zich heen langzamer te laten bewegen terwijl hij zelf op een normale snelheid beweegt. Met wat rekenkracht komen ze erachter waar de Turtle waarschijnlijk zijn komende slag gaat maken, bij een kunstgalerij. Barry bedenkt dat het slim is om Patty mee te nemen zodat hij haar daar kan vertellen dat hij de Flash is, de rest van team Flash is het hier niet mee eens maar hij doet het toch.
Eenmaal bij dat evenement aangekomen krijgen Patty en Barry even de tijd om samen te dansen, in dit moment probeert Barry zijn kans te grijpen om Patty te vertellen dat hij de Flash is. Maar uiteraard net op dat moment wordt de Turtle gespot en moet Barry zich excuseren en voor de zoveelste keer Patty verlaat op een date. Net daarna ziet ook Patty de Turtle en neemt hem onder schot, Turtle versloomt de tijd en laat bijna een kroonluchter op Patty vallen, Barry kan dit nog net voorkomen door haar aan de kant te duwen. Caitlyn en Jay nemen Barry mee en laten Patty achter.
The Flash -- "Potential Energy" -- Image FLA210b_0096b -- Pictured (L-R): Shantel Van Santen as Detective Patty Spivot and Grant Gustin as Barry Allen -- Photo: Katie Yu/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.
Niet lang daarna gaat Barry bij Patty thuis langs om zich te verontschuldigen dat hij zo abrupt wegging, Patty accepteert het niet en zegt dat hij moet gaan kiezen of hij wel serieus door wilt gaan met Patty. Verdwaasd verlaat Barry het huis van Patty, maar niet lang daarna komt de Turtle langs bij het huis om Patty gevangen te nemen om zo wraak te nemen dat de Flash zijn plannen heeft gedwarsboomd. Barry die toch bedenkt om terug te gaan naar het huis van Patty om haar de waarheid te vertellen komt er dan achter dat ze gevangen is genomen en haast zich naar StarLabs om een plan te bedenken om Patty te redden. Met een beetje speurwerk komen ze erachter waar Turtle Patty gevangen houdt, Barry snelt zich erheen en weet Patty nog net op tijd te redden.
Terwijl dit gebeurt zien we ook Wally die aan het straatracen is, na de race ziet hij dat Joe op hem aan het wachten is en volgt er een gesprek waarin doorschemert dat hij niet wil dat Joe zijn vader is en zijn hulp en aandacht niet wil, Joe begrijpt dit en gaat naar huis. Maar niet lang erna komt Wally langs omdat hij zijn vest bij het huis van Joe was vergeten de vorige keer dat hij daar was. Terwijl hij daar is bied Joe zijn excuses aan dat hij heel het leven van Wally er niet is geweest en daarom iets te enthousiast was om hem weer te zien, Wally accepteert deze excuses en ze gaan samen chinees eten.
the-flash-temporada-2-episodio-10-potential
Hierna zien we Barry die naar het kantoor van Patty gaan om het haar eindelijk over zichzelf te vertellen, maar daar aangekomen verteld Patty dat ze de stad uitgaat om een opleiding te volgen waardoor ze het waarschijnlijk uitmaakt met Barry, maar dat zien we volgende aflevering waarschijnlijk.
En dan nu het moment waar iedereen deze aflevering op hoopte (diegene die de trailers van het seizoen hebben gezien) de terugkomst van Reverse Flash! We zien maar heel even een shot van hem dus we weten niet of hij goed of kwaad zal worden of waar hij vandaan komt maar daar gaan we de komende afleveringen achterkomen!

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Wally west”]Wally west:
Alhoewel we Wally nog niet zoveel hebben gezien, kan ik zeggen dat ik al vrij enthousiast over hem ben, hij is niet zoals ander personages en lijkt zijn eigen pad te trekken, wat goed is want de kans is natuurlijk groot dat Wally West ook een speedster gaat worden (Wally West is een van de Flash’s in de comics). Ik ben erg benieuwd hoe ze zijn personage gaan uitdiepen en of we uiteindelijk ook daadwerkelijk een Flash Wally West te zien gaan krijgen.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Reverse Flash”]Reverse Flash:
De grote reveal van deze aflevering was natuurlijk de terugkomst van de Reverse Flash! Zoals het er nu uitziet gaat het een Reverse Flash worden uit een andere earth (Earth 2 of misschien gaan ze zelfs wel earth 3 introduceren), dit kan meerdere dingen betekenen. Dit kan betekenen dat hij i.p.v. een badguy misschien wel iemand is die team Flash gaat helpen om Zoom te verslaan, voor nu kunnen we alleen nog maar speculeren maar ik ben er zeker van dat we hier de volgende afleveringen achter gaan komen.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”oordeel”]Oordeel:
Na een maand The Flash gemist te moeten hebben is het eindelijk terug, en gelukkig kan het dezelfde kwaliteit vasthouden die het voor de stop ook al had. Soms is er iets teveel relatiedrama in de aflevering maar dat maakt de actie die er in voorkomt alleen maar beter!

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”The Flash is terug van weggeweest!”
positives=”Reverse Flash is terug!!
Turtle Vs Flash geeft cool effect
actie blijft geweldig
Wally West toont veel potentie” negatives=”te veel drama”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x