Home MoviesDVD/Blu-Ray The Favourite: Sterrencast straalt in Oscar-winnende intrige

The Favourite: Sterrencast straalt in Oscar-winnende intrige

by Jos Vis

The Favourite is vanaf 15 april beschikbaar als download, vanaf 29 april te huur via VOD en vanaf 8 mei verkrijgbaar op DVD & Blu-ray.

Een uniek, humoristisch en Oscar-winnend kostuumdrama over status en macht. In The Favourite zien we hoe de frêle koningin Anne het middelpunt is van een machtsstrijd tussen Lady Sarah Churchill en haar nichtje Abigail. Beide hofdames willen de koningin’s favoriet zijn. Wat onschuldig begint eindigt in een manipulatieve en gewelddadige strijd om Anne’s aandacht. Met maar liefst 10 Oscar en 5 Golden Globe nominaties was The Favourite een van de favoriete films van 2018.

Synopsis
Aan het begin van de 18e eeuw voert Engeland oorlog met Frankrijk. Hoewel de broze koningin Anne (Oscar-winnares Olivia Colman*) op de troon zit, wordt het land feitelijk geregeerd door haar vriendin Lady Sarah (Oscar-winnares Rachel Weisz**) die zich bekommert om de gezondheid en woede-uitbarstingen van de koningin. Als de nicht van Lady Sarah, Abigail (Oscar-winnares Emma Stone***) als dienstmeid tot het hof toetreedt, neemt Sarah haar onder haar vleugels. Omdat de politieke ontwikkelingen steeds meer van Sarah’s tijd in beslag nemen, neemt Abigail haar plaats als vertrouwelinge van de koningin over. Abigail ziet haar kans schoon om naar haar aristocratische wortels terug te keren en al snel ontspint zich een ware strijd om de positie van favoriet van de koningin van Engeland.
 
*Beste hoofdrolspeelster, The Favourite 2018.
** Beste vrouwelijke bijrol, The Constant Gardener, 2005.
*** Beste hoofdrolspeelster, La La Land, 2016.

Cast
In The Favourite zet regisseur Yorgos Lanthimos (The LobsterThe Killing of a Sacred Deer) een tragisch maar komisch driehoeksverhouding tussen koningin Anne, Sarah Churchill en Abigail neer. Deze rollen worden respectievelijk gespeeld door Oscar-winnaressen Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone. Olivia Colman won voor haar rol in The Favourite zowel een Oscar als een Golden Globe

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: