Home GamingAndroid Teufel Zola Review

Eerder reviewden wij de Teufel Cage one, een leuke en betaalbare headset. Maar Teufel kwam in November 2022 ook met de Zola. De Zola mikt op zijn kleurrijke voorkomen en hoopt je daarnaast te overtuigen met het geluid.

Hieronder de eerste specificaties van de headset

DesignOver-ear
Driver40 mm
Frequency range (koptelefoon)10 – 20,000 Hz
 Prijs € 129.99 *
Microfoon typeomni-directional, met noise reduction
Frequency range (microfoon)100 – 16,000 Hz
Gewicht330 g
CompatibilityPC, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, smartphone, tablet
Speciale featuresVerwijderbare elementen, 7.1 geluid via de USB geluidskaart
@mighty_mark86

Teufel kwam met de Zola!! check de unboxing. #teufel #headset #unboxing #geluid

♬ origineel geluid – Mark

Als we de de headset bekijken en even opzetten, is eigenlijk het eerste dat mij opvalt dat hij vrij comfortabel op het hoofd ligt. Het is natuurlijk afhankelijk van de persoon die hem draagt, maar met mijn grote hoofd vond ik hem niet heel vervelend. Ondanks het gewicht dat 330 gram is, ligt hij solide. Dat liggen wordt ondersteund door een stevige hoofdband, deze geeft redelijk wat druk, maar die druk wordt goed verdeeld over de oorkussens. Die oorkussens vallen me toch mee, ze ogen niet heel veel maar zijn best okay. Het draagt namelijk zeker goed bij aan het draagcomfort. Ze zijn zelfs maar 1.5 cm dik, wat ik vrij dun vind.
Wel moet gezegd worden dat ook bij deze headset de mensen met grote oren zich bekoopt gaan voelen, er is namelijk weinig ruimte voor de grote oorflappen.

Okay, wat nieuw is, is dat je de headset eerst even moet assembleren. Hij komt namelijk kaal aan en je zal zelf de kussens en cups erop monteren. Dit gaat vrij simpel en kost echt niet meer dan vijf minuten. Vervolgens doe je de 3.5mm jack erin en deze draai je zodat hij vast locked. Dan de microfoon, ook idem en deze zit ook. Door middel van de jack verbinding kan je de headset gebruiken op console, tablet en telefoons.
Maar waar je echt op ga scoren is op de PC en Mac, dit gebeurt namelijk doormiddel van de USB geluidskaart, deze heeft ook een jack ingang waar je de Zola inplugt. Hierdoor verbindt je de headset met je computer en deze wordt direct herkend en is te gebruiken. Wel raad ik je zeker even aan om wat software te downloaden, deze software geeft je namelijk wat extra opties die je zeker handig ga vinden.

Als we even naar de prestatie van de headset gaan kijken dan valt op dat in de gewone configuratie de bass sterk aanwezig is. Misschien zelfs iets te overheersend ten opzichte van de wat hogere tonen. Maar als we gewoon muziek opzetten klinkt het best goed, de bass overheerst wel, maar de balans is ergens aanwezig. De analoge aansluiting is goed te noemen, niet indrukwekkend of spectaculair. De kracht ligt hier echt in de USB geluidskaart.
Je vindt ineens een stuk meer detail en kracht terug in je geluid, zodra je deze aansluit op de dongle. Deze maakt het geluid niet alleen beter, maar het bereik en de surround komt ineens aan bod.

Maar, je gaat pas echt de diepte in als je de software erbij sleutel, via de equalizer kan je namelijk echt finetunen en de bass dus wat verlagen, de mid range wat verhogen en een ideale balans pakken. De software die je nodig hebt is het Teufel Audio Center, een app die simpel is neergezet, zodat iedereen ermee overweg kan. Je heb wat basic settings op het hoofdscherm, daarnaast kan je zelf kiezen om de diepte in te gaan. Je kan bizar veel instellen, van de microfoon tot het geluid van je headset. Het geeft je die extra boost als je op de PC speelt. Helaas is de optie niet aanwezig voor de console. En daar blijft deze dan ook wat achter.

De Teufel Zola komt met een afneembare microfoon, deze heeft een goeie kwaliteit en een duidelijke audio. De stem komt goed door, ook met opnames is deze goed te beluisteren. Het is niet heel spannend, maar doet wat het moet doen. Je kan altijd de microfoon wat verder van je mond houden.

Al met al is de Teufel Zola een leuke strakke headset. Hij valt op met zijn design en looks. Hij voelt stevig in de hand aan en ligt daardoor ook goed op het hoofd. Wel zijn te grote oren niet echt handig voor deze headset.

Je kan de Zola gelukkig gebruiken op alle platformen, wel lever je daardoor in op geluid. Analoog is gewoon aanzienlijk minder dan de 7.1 surround optie. Daarbij kan je die ook nog eens flink tunen in de app. Verder is het een goeie headset, maar voor de console zijn er denk ik betere opties qua geluid.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: