Home Movies Tarantino’s The Hateful Eight krijgt 70mm release in Benelux

Tarantino’s The Hateful Eight krijgt 70mm release in Benelux

by Mark van Truijen

De nieuwe film van Hollywoodlegende Quentin Tarantino, The Hateful Eight, krijgt een 70mm release in Nederland. De film is vanaf 7 januari, de officiële releasedatum, exclusief op 70mm in de Benelux te zien in EYE te Amsterdam.

Het is zeer bijzonder dat The Hateful Eight op 70mm, een formaat dat tegenwoordig niet meer wordt gebruikt, is gefilmd. Tevens is de 70mm versie door Tarantino anders gemonteerd, waardoor deze edit circa zes minuten langer is. Quentin Tarantino heeft speciaal voor de film 70mm projectoren laten herstellen die werkeloos in Amerikaanse depots stonden. Het publiek kan exclusief in EYE de film op het zeer brede Ultra Panavision formaat zien. EYE beschikt als één van de weinige bioscopen nog over een goed werkende 70mm projector.

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene, enkele jaren na de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien… The Hateful Eight is de spectaculaire achtste film van Hollywoodlegende Quentin Tarantino, die met onder meer Django Unchained en Inglourious Basterds grote successen boekte.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x