Home Gaming Arrow “Dark Waters” Review

Arrow “Dark Waters” Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Wat… Dat is misschien wel de enige reactie op de mid-season finale van Arrow, een goede aflevering die in zo’n ontzettend grote cliffhanger eindigt dat je baalt dat je moet wachten tot het weer begint…

Deze review bevat spoilers!!

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Plot”]Plot:
De aflevering begint met Olliver en de inwoners van Star City die samen het afval op de haven opruimen dat zich daar heeft opgestapeld, dit wordt gedaan als opstand tegen de terroristen (HIVE) om te laten zien dat ze niet bang voor ze zijn. Alleen dan wordt zoals de stad is gewend, de rust doorbroken door een aanval van een drone waar een aantal mensen gewond bij raken. Felicity vrij snel de drone uit te schakelen waardoor ze veilig zijn, maar het moraal van de mensen is hierdoor wel zeker geschaad.

Terug in het huis van Olliver zet Felicity samen met haar moeder de kerst en Chanoeka spullen op (voor een feest dat Olliver voor zijn campagne geeft), tussen de kerstballen vindt de moeder van Felicity een verlovingsring en flipt hem compleet van blijdschap, Felicity die de ring nu ook te zien krijgt toont duidelijk aan dat ze heel graag met Olliver wilt trouwen en heeft op een paar momenten in de episode ook wat lekker ouderwetse Felicity momenten waar ze het bijna zegt dat ze het weet en daardoor in awkward situaties komt.
Diezelfde middag geeft Olliver nog een speech op de haven waarin hij Damien Darhk ontmaskerd en daarmee hel de stad alert maakt, hij zet zelfs een hotline op waar mensen naar kunnen bellen om de locatie of tips over Damien door kunnen geven.

Die avond op het feest zelf lijkt het moraal er weer een beetje in te zitten, Olliver geeft nog een inspirerende speech over dat ze ondanks de tegenslagen alsnog kunnen winnen. Gelukkig zou Damien Darhk zichzelf niet zijn als hij niet op de meest veilige momenten alles even lekker komt verpesten, dus komt hij tijdens dit feest even alles flink op z’n kop zetten. Hierbij gaat Olliver knockout en wordt iedereen behalve Laurel van team Arrow gekidnapped.

Olliver, die als hij bijkomt buiten zichzelf is van woede en zichzelf de schuld geeft van alles wat er is gebeurd, en besluit in z’n eentje informatie te gaan halen over waar ze zijn bij de Ghosts (handlangers van Damien), na een aantal intense vechtscenes heeft Olliver nog steeds geen informatie over wat Damien van plan is met iedereen. Terug in de Arrowcave besluit hij het enige te doen wat hem nog logisch lijkt, en dat is zichzelf ruilen met de rest van het team bij Damien. Dit gaat niet helemaal volgens plan en Damien wil Olliver in leven gaan houden en iedereen die hij lief heeft vergassen zodat hij niks meer heeft om voor te vechten.
Ondertussen in de Arrowcave probeert Laurel samen met haar vader een plan te verzinnen om Olliver te redden plus de rest van het team, dan komt Ra’s Al Ghul binnen en heeft een plan. Gezamenlijk gaan ze naar Damien om hem te confronteren en het team te redden, dit lukt (+1 voor Damien Darth Vader!!). Ze weten met z’n allen te ontsnappen en Damien te vertragen zodat hij niet achter hun aangaat.

Als ze allemaal weer veilig en wel zijn geeft Olivier weer een speech aan de inwoners van Star City (damn het zijn er veel nu ik er over nadenk) waarbij hij ook Felicity ten huwelijk vraagt. En ze leefden nog lang en gelukkig… Tot de laatste minuut als de auto wordt aangevallen en Felicity wordt neergeschoten! En we tot januari moeten wachten tot we weten of ze nog leeft! Dank je Arrow..

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Felicity”]Felicity:
De hamvraag van deze aflevering is natuurlijk of Felicity nog leeft. Persoonlijk denk ik van wel omdat Felicity een te belangrijk personage is om zomaar in het midden van het seizoen te vermoorden. De belangrijkere vraag is vooral hoe ze terug gaat komen, de Lazarus Pit is dichtgegooid dus dat is geen optie meer (alhoewel er vast wel meer over de wereld verspreid zijn).
Dit betekent trouwens niet dat ik niet denk dat er een belangrijk personage doodgaat dit seizoen, maar ik denk dat zoiets meer tegen het einde gebeurt en dan gok ik persoonlijk meer op Diggle (ik hoop het niet, denk het wel). Maar op 20 januari gaan we zien hoe het gaat aflopen met Felicity en de rest van Team Arrow..

[/text_block_nav][text_block_nav title=”oordeel”]Oordeel:
Deze aflevering was zoals de vorige weer ontzettend lekker en steekt door een goede cliffhanger er misschien nog wel bovenuit. Olliver gaf deze aflevering wel veel speeches, wat misschien ook wel nodig was maar het viel wel op. Ook snap ik nog steeds niet waarom de moeder van Felicity zo veel screentijd krijgt want ze is gewoon vervelend. Verder was het een top aflevering die je laat snakken naar meer!

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Cliffhanger Arrow laat snakken naar meer”
positives=”Damien Darhk wordt beter en beter
Onverwachte cliffhanger..
De gevechten blijven lekker intens
Laurel krijgt eindelijk een tijd om te shinen!
Verhaal blijft beter worden
Ra’s Al Ghul is altijd een pluspunt” negatives=”Te veel speeches
De moeder van Felicity”][rating title=”Totaal” value=”4,5″ range=”5″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x