Home Gaming Tales of Arise Review

Tales of Arise Review

by Pim, Sel

De Tales of franchise draait alweer mee sinds 1995. Het eerste deel Tales of Phantasia verscheen toen voor de Super Nintendo in het oosten. Er zijn al vele delen verschenen in de Tales of serie en dit jaar is het nieuwste deel in de serie Tales of Arise eindelijk verschenen. Wij hebben de game uitgebreid mogen checken en hieronder lees je ons oordeel!

LET OP DEZE REVIEW BEVAT SPOILERS!!!!

Het verhaal

Tales of Arise speelt zich tijdens een conflict tussen twee planeten genaamd: Dahna en Rena. In het verhaal volg je het hoofdpersonage Alphen. Alphen is een slaaf uit Dahna die zich zo lang als hij zich kan herinneren werkt voor mensen van Rena. Bij toeval leert Alphen een meisje kennen genaamd Shionne. Shionne is een jongedame uit Rena en ze gaat samen met Alphen op pad om de wereld te bevrijden uit de klauwen van de vijand Rena. Om dit te kunnen voltooien moeten ze verschillende werelden door om daar de leiders te gaan verslaan. Tijdens hun reis zal je verschillende metgezellen vinden die met je meereizen en zich aansluiten bij je verzet.

Het verhaal klinkt best simpel maar word vooral gaandeweg flink uitgediept door middel van Skits. Dit zijn kleine gesprekjes die je gaat voeren terwijl je in een gebied rondloopt. Spelers die al bekend zijn met eerdere Tales games kennen dit principe. Ook kun je terwijl je gaat rusten bij een kampvuur je band met andere metgezellen sterker laten worden.

Het gevechtssysteem

In Tales of Arise zal je in gebieden vijanden tegen komen die het je moeilijk gaan maken. De bedoeling is dat je vijanden gaat verslaan met je Artes en aanvallen. Hoe meer je je Artes gebruikt hoe meer nieuwe Artes je zult gaan vrijspelen. Als je dit onder de knie krijgt kun je gigantische combo’s gaan maken van wel meer dan 100 hits per vijand. In Tales of Arise is er een nieuw systeem bij gekomen die zorgt dat je nog sterkere aanvallen los kunt laten op je tegenstander genaamd Boost Strike. Bij de Boost Strike is het zo dat bij één van de karakters die met je mee vechten een balkje vol moet lopen is dat balkje vol dan kun je de Boost Strike gebruiken met een knoppen combinatie. Deze Boost Strike zorgt voor een zwaardere effectievere aanval die meer schade doet dan de Artes doen.

Crafting

In het verhaal van Tales of Arise zal je verschillende wapens en accessoires kunnen craften. Dit kun je doen door verschillende grondstoffen te verzamelen in de wereld. Deze kun je weer inleveren bij een smid die hier weer nieuwe wapens en accessoires van gaat maken.

Collectables

In Tales of Arise zal je terwijl je onderweg bent door de werelden heen allemaal uilen vinden. Deze uilen geven je speciale accessoires voor je outfit. Als je verder komt in het verhaal kom je bij de uilen koning en koningin terecht waarbij je items krijgt bij inlevering van uilen.

Grafisch

Ik heb deze game op de Xbox Series X gespeeld en de game ziet er fantastisch mooi uit op een 4K televisie. Wat je ziet is ook dat Bandai Namco is afgestapt van hun eigen engine naar de Unreal 4 Engine en dat is een stap die in het geval van Tales of Arise zeker niet verkeerd heeft uitgepakt. De routes zijn allemaal nog vrij lineair omdat je een map volgt maar de omgevingen zien er zo prachtig uit dat je hiervan niet veel in de gaten hebt. Ook de vijanden in de game zijn erg mooi vormgegeven.

Audio

In Tales of Arise heb je de keuze om de game te spelen met Japanse voice-over of Engelse voice-over. Met de soundtrack van de game is ook helemaal niks mis de muziek past perfect bij de omgevingen waar je je in bevind. De tussenfilmpjes zijn ook mooi weergegeven in een Anime stijl die is geanimeerd door de animatie studio Ufotable. Deze studio heeft onder andere ook de animatie filmpjes gemaakt voor een andere Bandai Namco JRPG genaamd Code Vein.

Conclusie

Tales of Arise is de eerste echte next-gen JRPG die er prachtig uitziet en vlekkeloos speelt. Het verhaal is om van te smullen en zorgt dat je de hele tijd door wil spelen. Toen bij mij na ongeveer 60 uur de aftiteling verscheen vond ik het echt jammer maar had wel een voldaan gevoel. Tales of Arise is een pareltje in het JRPG genre.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: