Home TVSeries Strijd om land, macht en vrijheid in de nieuwe drama serie ‘Outsiders’ op FOX

Strijd om land, macht en vrijheid in de nieuwe drama serie ‘Outsiders’ op FOX

by Mark van Truijen
Vrijheid en tradities staan centraal bij de Farrel stam die al meer dan 200 jaar op de Appalachian Mountains in Kentucky een afgezonderd en Spartaans leven leiden. Wanneer dit in gevaar dreigt te komen zijn de Farrels niet alleen gedwongen om te vechten voor hun vrijheid maar ook voor het welzijn van hun stam. De nieuwe drama serie is vanaf maandag 28 november om 23:00 uur te zien op FOX.

Asa Farrel keert na tien jaar terug naar de Appalachian Mountains, waar de Farrel stam meer dan 200 jaar afgezonderd van de samenleving leeft. Gedurende deze tijd is er een strijd geweest tussen de stam en de bewoners van het dorpje de bewoners van het dorpje Blackburg, de ‘Outsiders’. Hierdoor gaat Asa’s poging om zich weer bij zijn stam te voegen niet zonder slag of stoot.
Uitzetting                                                                                                                                                           
Wanneer de mijnindustrie van het dorpje Blackburg goedkeuring krijgt om de berg te ontruimen voor steenkoolwinning, schakelen ze de hulp in van de politie om dit zo snel mogelijk te realiseren. Plaatsvervangend sherrif Wade Houghton krijgt de taak om het ontruimingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen. Lijdend onder zijn eerdere ontmoetingen met de stam, probeert Houghton zijn superieuren te overtuigen dat het uitzetten van de Farrel stam gepaard gaat met een bloederige strijd en het verlies van levens bij beide partijen. Door het ongeloof bij zijn superieuren en zijn angst voor de Farrel stam is Wade genoodzaakt om het heft in eigen handen te nemen.
Interne machtstrijd                                                                                                                                                    
De dreiging van de uitzetting zorgt ondertussen ook voor een interne machtsstrijd binnen de Farrel stam. Een stam die veel waarde hecht aan eerlijkheid en door de dreiging van de uitzetting en de machtstrijd verwikkelt raakt in een web van leugens. De stam laat steeds meer haar tradities varen om hun vrije samenleving te beschermen tegen de gevreesde ‘Outsiders’.  Ondanks de tegenslagen blijft Asa strijden om de traditionele samenleving van zijn stam te behouden, maar zijn ze wel zo vrij als ze denken?   

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x