Home Gaming Stray Review

Stray Review

by Pim, Sel

Annapurna Interactive en BlueTwelve Studio hebben onlangs de nieuwe hit voor Playstation consoles en PC vrijgegeven genaamd Stray. De titel werd al gelijk bekend gemaakt in 2020 toen de Playstation 5 verscheen. Nu zijn we in 2022 en is de game onlangs eindelijk verschenen. De game laat je spelen als jawel een kat en dat is een hele grote vernieuwing op gaming gebied. Wij hebben de game onder de loep genomen en hieronder kun je ons oordeel zien over de nieuwe game Stray!

Wat ik al eerder aangaf zet de game je in de huid van een kat. Stray laat je een meeslepend verhaal zien over een mislukte toekomst waarin het beestje moet zien te overleven. De game ziet er fantastisch uit ( Gespeeld op Playstation 5 ) en speelt heerlijk weg. De game is ook nog eens opgenomen in het Playstation Extra en Premium abonnement wat betekent dat als 1 van deze 2 abonnementen hebt je de game voor niks kan binnen hengelen. De game leent zich goed voor dit abonnement want het is een goede en leuke game maar helaas wel relatief kort.

Wanneer je de game start word je in een prachtige scene gedropt waarin je samen met je andere kattige vriendjes aan het ronddwalen bent in een vervallen post-apocalyptisch gebouw. Een val in de duisternis zorgt dat je in een vervallen stad valt. In deze stad die op bevolkt word door robots die zijn overgebleven na een ramp die de mensheid heeft geraakt. Met het katje probeer je je langzaam een weg uit de stad te banen. Op deze weg kom je een hele robot maatschappij tegen. Je zal in de game van sloppenwijken in de onderste niveaus naar verschillende bars op bovenste niveaus en nog veel meer gaan.

Onderweg word je soms ook dwars gezeten door een soort monsters genaamd Zurks dit zijn een soort teken die je dwars zitten en proberen zich aan je te hechten. Mogelijk zijn deze monsters de reden waarom de plaats werd afgesloten. Vroeg in de game kom je ook tot beschikking van een drone genaamd B-12. Door middel van deze robot kun je communiceren met andere robots.

De game is vernieuwend dus over het feit dat je in plaats van een mens een keer met een kat speelt. In de game moet je vertrouwen op je zintuigen. Je kunt rennen en miauwen en zodra je in bezit bent van de drone B-12 kun je ook gebruik maken van de zaklamp. Het leuke is nu ook dat je gebruik maakt van je DualSense controller in het feit dat wanneer je miauwt het geluid uit de controller komt op de manier waar je het in het spel ook zo horen. Dus sta je in een kleine ruimte zul je het geluid weerkaatst horen.

De game is visueel top het is een van de mooiere games die ik tot nu toe heb gezien voor de Playstation 5. De game is helaas op sommige gebieden wat te makkelijk en de bediening op sommige momenten niet heel fijn.

Conclusie

Stray is een vernieuwende game omdat je dit keer niet met een mens speelt maar met een kat. De game is visueel een pareltje en weet op het gebied van verhalen vertelling ook te vernieuwen. De game is op sommige momenten te makkelijk en je bent er snel doorheen ( 2 a 3 uurtjes ). Op sommige momenten is de besturing ook niet even fijn. Voor de rest is het wel een game die je als je in bezit bent van een Playstation 4, Playstation 5 of PC wel een keer gespeeld moet hebben.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: