Home Gaming Steelrising Review

Steelrising Review

by Pim, Sel

De Franse game ontwikkelaar Spiders weet de laatste tijd zeer interessante titels neer te zetten zoals Greedfall. Nu is de ontwikkelaar terug met een nieuwe grote titel die zich in de tijd van de Franse revolutie afspeelt maar dan met een flinke twist. Steelrising is een nieuwe game in het souls-like genre en wij hebben hem uitgebreid kunnen checken. Check hieronder onze bevindingen!

Wat ik al eerder zei speelt de game zich af tijdens de Franse Revolutie alleen heeft de ontwikkelaar daar een flinke twist aan gegeven. Deze twist geeft zich vorm door middel van robots die proberen slagvelden aan te richten in de steden. Marie Antoinette geeft het karakter waarmee je speelt, de Automat genaamd Aegis, de opdrachten om mysteries op te lossen en de strijd aan te gaan met andere robots.

Zodra je de game begint is het aan jou om je karakter, Aegis, te customizen met onder andere pruiken, gezichten en nog veel meer. Je kiest ook een klasse waardoor je veel verschillende effecten zult gaan zien. Bij de één kun je veel harder slaan waarbij de andere je meer uithoudingsvermogen hebt. Je hebt één klasse waarbij je ook kan blocken voor de rest is het vooral aan jou om aanvallen te ontwijken en aan te vallen.

In de gevechten moet je vooral opletten dat Aegis niet oververhit raakt door de vele bewegingen die ze maakt. Dit kan gebeuren doordat je karakter te veel geslagen, geblockt of ontweken heeft. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat je karakter oververhit raakt. Gelukkig is er dan geen paniek want je bent zo weer de oude. Maar ja het voordeel is wat voor jou een zwakte is is het voor de tegenstander ook. Je kan vijanden bevriezen met je musket of verschillende wapens.

Het voordeel aan Steelrising is wel dat de game probeert een Souls-Like te zijn die niet zo heel moeilijk is en voor de nieuwkomers in het genre ook een goed te spelen game is. Je kan de assist mode aan zetten om je te helpen bij verschillende moeilijke momenten.

Je merkt op grafisch gebied dat de game niet ontwikkeld is met een groot budget. De game had in mijn ogen net zo goed ook op de Playstation 4 en Xbox One mee kunnen draaien maar toch is de keuze gemaakt om de game alleen te laten verschijnen voor Playstation 5, PC en Xbox Series S/X.

Conclusie

Steelrising is een leuke game in het souls-like genre die voor nieuwelingen in het genre erg leuk is maar voor de veteranen in het genre veel te makkelijk. Op grafisch gebied had de game wel wat mooier gemogen zeker voor de huidige generatie consoles. De setting is wel boeiend te noemen en de game liet mij steeds met een gevoel achter dat ik verder moest dus dat is een goed teken. Al met al een leuke game maar niet zo goed als zijn grote broers in het Souls-Like genre.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: