Home Movies Star Wars: The Force Awakens Review

Star Wars: The Force Awakens Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Nog niet zo lang geleden in een sterrenstelsel hier niet zo ver vandaan kwam er een film uit waar mensen al een aantal jaren op zaten te wachten. Deze film is Star Wars: The force Awakens.

Deze review is spoiler vrij dus als je de film nog niet hebt gezien ga je hier ook niks over het plot vinden en kun je met een gerust hart verder lezen

The Force Awakens is het nieuwe hoofdstuk in de Star Wars verhaallijn en speelt zich af een aantal jaar na ‘Return of the Jedi’ wat dus betekent dat we een flink aantal nieuwe personages gaan ontmoeten (maar ook genoeg oude, gelukkig).

[/text_block_nav][text_block_nav title=”A New Hope”]A New Hope:

Laten we beginnen met de nieuwe cast, alhoewel er ontzettend veel nieuwe mensen zijn draait het vooral om Finn (John Boyega) en Rey (Daisey Ridley) die samen op een avontuur gaan.
Het mooie aan deze acteurs is dat ze in nog niet zoveel films hebben gespeeld, dat betekent dus dat de meeste van ons ze ook nog nooit eerder hebben gezien wat toevoegt aan de immersie die je in de film nodig hebt. Het acteerwerk van deze 2 acteurs valt ook niks over te zeggen, behalve dat Rey heel soms een beetje platte teksten heeft die niet zo goed overkomen, maar dat is vooral in het begin van de film en stoorde ik me verder niet aan.
In de Trailers hebben we al gezien dat Finn een stormtrooper was, en ik ben blij dat ze dat hebben gedaan. Het is niet alleen een heel nieuw iets maar het geeft de stormtroopers ook meer diepte omdat je ze nu met elkaar ziet communiceren, waardoor ze een stuk menselijker worden.
Star-Wars-7-Character-Guide-Finn-Rey
Rey kan ik verder niet heel veel over vertellen zonder spoilers weg te geven, maar dat is wel echt een personage om naar uit te kijken!

Verder heb je nog Kylo Ren (Adam Driver) die de big bad speelt. Toen ik Kylo Ren in de trailers zag was ik een beetje teleurgesteld, gaat dit een villain worden die gewoon heel graag Darth Vader wilt zijn en krijgen we dan weer eenzelfde soort verhaal. Niks was minder waar, Kylo Ren is een personage met een rijk achtergrond verhaal die me zeker nieuwsgierig maakte naar meer.
Al met al ben ik super enthousiast over de nieuwe personages en de andere die hier niet hier zijn genoemd zijn allemaal stuk voor stuk vermakelijk, de een wat beter dan de ander uiteraard maar geen een personage voelt misplaatst.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”The Return of the Old”]The Return of the Old:

Veel van de acteurs van de originele trilogy zijn ook weer van de partij. Han Solo (Harrison Ford), Princess Leia (Carry Fisher) en Luke Skywalker (Mark Hamill). En wat is het fijn om ze allemaal weer te zien, de nostalgie druipt er van af en het is allemaal zo perfect uitgewerkt. Voordat ik de film had gezien was ik bang dat de oude personages er in geforceerd zouden worden, dit is dus totaal niet het geval geweest en ik ben zo blij dat ze er in zitten!
star-wars-force-awakens-han-solo-chewbacca

[/text_block_nav][text_block_nav title=”The Story Strikes Back”]The Story Strikes Back:

Ik had het eigenlijk niet willen doen, maar ik ga het toch nog even over de prequels hebben. Zoals velen ben ik er niet zo’n fan van en dat is vooral omdat het verhaal (en acteerwerk en nog veel meer) echt nergens op sloeg, omdat de laatste Star Wars films zijn die zijn uitgekomen was ik toch een beetje bang dat we misschien wel een aantal invloeden gingen krijgen van die films (denk aan veel CGI, veel hele saaie regering gesprekken enzovoorts), met blijheid kan ik melden dat dat gelukkig niet is en dat we van een prachtig verhaal kunnen genieten.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”The Phantom Menace”]The Phantom Menace:

Mijn idee was om voor dit kopstukje ook een leuk woordgrapje maken maar nee dat doe ik niet want dit stuk gaat over teleurstellingen, wat ‘The Phantom Menace’ ook zeker was.
Want alhoewel deze Star Wars een ontzettend goede film is, heeft het jammer genoeg ook een aantal teleurstellingen, ze zijn niet heel erg, maar ze zijn er wel.

Een van die dingen is Captain Phasma, de kapitein van de First Order (Bad guys in Star Wars) het jammere hieraan is dat het potentieel heeft om zo’n vet personage te worden maar door de tijd die ze op het scherm is, valt het gewoon een beetje tegen. Ze is zeker niet slecht maar ben wel teleurgesteld over hoe ze is uitgewerkt.

Verder vond ik dat sommige van de grote plottwists te voorspelbaar waren, dit kan zijn omdat ik gewoon een hele grote Star Wars fanboy is, maar ik ben bang dat ze die keuzes hebben gemaakt om de fans te pleasen, wat verder prima is maar daardoor vielen sommige twists een beetje dood, wat jammer is.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Oordeel”]Oordeel:

Al met al is ‘The Force Awakens’ een van de betere films van 2015 (ik ben nog niet overtuigd dat het de film van 2015 gaat worden want er komen nog een paar mooie aan). Als je van Star Wars houdt ga je hier zeker van genieten, en dat is niet zo gek want alles wat de originele trilogie goed deed doet deze film ook goed waardoor je ook lekker met nostalgie de film zit te kijken

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Star Wars bewijst dat het nog steeds goede films kan maken!
” positives=”Star Wars is terug en misschien wel beter dan ooit!!
Finn en Rey zijn ontzettend goed.
De oude cast stelt ook niet teleur (gelukkig)
Nostalgie blijft maar komen
Goed verhaal” negatives=”Captain Phasma
Sommige teleurstellende plottwists”][rating title=”Totaal” value=”4,5″ range=”5″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: