Home Gadgets Sony XB80bs recensie

Sony XB80bs recensie

by Mark van Truijen

Jarenlang trainde ik met de standaard oordopjes, de in-ear variant en dan meestal de set die ik geleverd kreeg bij me telefoon. Later wisselde ik naar een koptelefoon, maar toch bleef altijd het probleem hangen dat mocht ik even ongecontroleerd bewegen ik de kabel eruit trok, me telefoon viel en dus de verbinding verbrak, of ze begonnen door het zweet te verschuiven. Jups, allemaal kleine frustraties. Nu doe ik crossfit en daar is het praktisch gezien onmogelijk om je eigen oordopjes in te hebben. Nu kreeg ik de kans om de XB80bs te testen, een set wireless oordopjes.

Laten we beginnen met te vertellen dat de Sony mij uitstekend is bevallen. Ik heb er diverse workouts mee gedaan, van even fietsen tot met gewichten spelen. Bij de standaard workout bleef het netjes zitten. Toen kwam de uitdaging om er een hele wod(workout of the day) mee te draaien. Hierin zat een stukje touwklimmen, wat drukke bewegingen, en wat oefeningen waarbij een headset met draad erg in de weg zou zitten.

sony-headphones-2-800x403

Ik heb de muziek ingesteld, drukte op play en de hele workout heb ik getraind in mijn eigen wereldje met me eigen muziek. Heb enkel 1 keer de kabels even bij elkaar moeten zetten, deze lopen achter je hoofd en worden netjes bij elkaar gebundeld, dit was de enige keer. De rest van de workout hebben ze netjes op hun plek gezeten. Ik had voor het comfort wel even de oordopjes veranderd naar wat groter, mocht je de set halen check goed welke je moet hebben, neem niet te klein dan gaan ze namelijk schuiven en mis je ook veel geluid.

236472636alt3

Dit geluid was het enige min puntje, ik verwachte echt een hele explosie aan sound, ook door de titel van de oordoppen, maar dit viel me iet wat tegen. Het geluid is niet slecht maar die extra bass mis ik dan wel. Ik heb echt veel soorten muziek gespeeld en kon lekker opgaan in de wereld en dat is dan het enige.

De oordoppen zien er strak uit, geen poes pas maar gewoon straight to the point. Ze zijn erg flexibel gemaakt en tevens ook water en heel belangrijk zweet dicht. Ze worden op hun plek gehouden doordat ze over je oor heen gaan, zeg maar opgehangen aan je oor. Ik heb een vrij groot hoofd dus de kabels hingen mooi strak bij elkaar achter me hoofd.

sony-mdr-xb50bs-und-sony-mdr-xb80bs-03

De bediening van de oordoppen zit op de rechter oordop, hier zit de volume lager en hoger en een Play/Pause/On/Off knop. Het is even uitvogelen hoe het werkt maar daarna zitten ze als gegoten.

Sony heeft een goed product in de markt gezet voor de sporter die ook bij de wat extremere sporten zijn eigen muziek wil horen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x