Home Gaming Sony vraagt Patent aan voor het gebruik van NFTs in games en platformen

Sony vraagt Patent aan voor het gebruik van NFTs in games en platformen

by Mark van Truijen

Sony heeft een patent ingediend dat ogenschijnlijk te maken heeft met het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s). Patentscope beschrijft het patent als een NFT-framework voor het overdragen en gebruiken van digitale activa tussen gameplatforms.

Volgens de beschrijving van het patent lijkt het erop dat het draait om het toestaan van spelers om NFT’s te verdienen door doelen te bereiken in games, en vervolgens spelers in staat te stellen de NFT’s over verschillende games en zelfs systemen te gebruiken. Het patent maakt ook de mogelijkheid mogelijk om eigendom van de NFT’s over te dragen.

Hoewel het momenteel onbekend is welk Sony-gepubliceerd of ontwikkeld spel NFT’s zal bevatten, is het vermeldenswaard dat bedrijven vaak heel wat patenten indienen zonder deze daadwerkelijk te gebruiken.

Het is ook vermeldenswaard dat andere gamebedrijven langzaam uit de NFT-ruimte trekken, waarbij Ubisoft behoorlijk wat tegenstand ondervond toen het NFT’s als concept wilde introduceren in Ghost Recon: Breakpoint.

Meer recentelijk werd aangekondigd dat Square Enix-president Yosuke Matsuda, een voorstander van het gebruik van NFT’s in games, in juni zijn functie neerlegt. In de tussentijd werkt Square Enix aan de release van een NFT-project genaamd Symbiogenesis.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: