Home GamingAndroid Sony Inzone Buds Review

Sony Inzone Buds Review

by Mark van Truijen

Sony staat bekend om zijn uitstekende audio-producten, zo zagen we ze al met hun Inzone lijn en daarbij de horende headsets. Nu gaan ze zelfs een stap verder, of kleiner, met de Inzone Buds. Deze in-ear oortjes zijn speciaal gemaakt voor gamers en wij testen de oortjes zodat jij weet of het een top of een flop is.

Bij het openenn van de doos vinden we, in een heerlijke oplaadcase , de oortjes terug. De case zelf heeft een koppelknop, een USB-C port en een led lampje. In de case vinden we dan de oortjes en een USB-C 2.4GHz dongle. Er zijn ook zes extra oordopjes van verschillende maten en een USB-C-kabel voor het opladen.

Het eerste wat opvalt is het design van de Inzone Buds, deze is gewoon strak en indrukwekkend. Het voelt premium aan en is gebruiksvriendelijk met de touch controls. De case zelf is wat groot, maar komt ook omdat natuurlijk de dongle er ook in zit. De oortjes zelf zijn verkrijgbaar in wit of zwart en passen daarbij perfect in de Inzone lijn. De combinatie tussen het matte en glanzende design is voor mij echt wel een goeie toevoeging. Vind het dan ook echt strakke oortjes die ik gewoon op straat zou dragen.

Voor het gemak zijn de oortjes gemarkeerd, zo weet jij welke links en rechts is, ze zitten, zoals ik gewend ben van Sony, echt heerlijk in je oren. Erg comfortabel en totaal geen ergenis bij het dragen. Ook tijdens de langere sessies, vergaderingen of die lange game sessie, ze blijven zitten.

Dan vraag je je misschien af, waar is die USB-C Dongle voor, deze heeft de instellingen bij zich voor PS5,PC en mobiel gebruiik. Het is gemakkelijk schakelen tussen dit alles en een witte LED geeft een signaaltje dat deze aan staat.

Gaan we dan kijken naar de audio prestatie van de Inzone Buds, dan zijn deze uitstekend te noemen. Voor muziek zijn ze zeer geschikt, waar klanken en zang gewoon helder en strak doorkomen. Ook voor de wat meer EDM stijlen gaan ze echt wel goed. Maar als we ze dan op de Playstation 5 aansluiten, dan krijgen we te maken met de 3D audio ondersteuning, waaronder ook Sony’s Tempest 3D en Dolby Atmos, dit verbeterd je gaming ervaring niet een beetje, maar echt heel wat. Het geeft zoveel meer diepte aan je games.

De ingebouwde microfoon is goed voor telefoongesprekken, en voice chat in games is fatsoenlijk, hoewel het misschien wat aanpassingen vereist om luider te zijn. Omdat je mond en microfoon gewoon wat afstand hebben, zal deze niet zo helder zijn als een headset met een microfoon. Dan hebben we ook nog de InZone Hub App. Dit is de app voor de mobiele gebruikers, hierin kan je de audio zo aanpassen aan jouw smaak en stijl.

Wat echt opvalt is de batterij duur, de oortjes gaan een goeie 12 uur mee op een enkele lading, dan kan je nog eens 12 uur extra laden via de oplaadcase. Daarna zullen ze beide toch echt weer aan het stroom moeten.

De Sony Inzone Buds zijn uitstekende gaming oordopjes geschikt voor PS5, mobiel en PC. Ze bieden gedetailleerde audio, uitstekende batterijduur en effectieve ruisonderdrukking, waardoor ze misschien wel de beste gaming oortjes van de markt zijn. Combineer dat dus met die batterij duur en de speciale PS5 features en je hebt echt heerlijke oortjes. Wel vind ik het nog steeds zonde dat ik een dongle nodig heb bij de PS5, maar zo blijft het.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x