Home GamingAndroid SOEDESCO verwerft ontwikkelstudio: Superlumen

SOEDESCO verwerft ontwikkelstudio: Superlumen

by Jos Vis

SOEDESCO kondigt de overname aan van 100% van de aandelen van de Spaanse ontwikkelingsstudio Superlumen. De overname maakt deel uit van de strategie van SOEDESCO om de ontwikkelingscapaciteit uit te breiden als de volgende stap na de opening van het kantoor in Madrid in maart 2022.

Superlumen, opgericht in 2015, is een ontwikkelstudio uit Murcia, Spanje die zich toelegt op het creëren van unieke ervaringen door middel van videogames. Superlumen heeft aan meer dan 70 projecten gewerkt, waaronder werken voor prominente Spaanse merken zoals de regionale overheid van Murcia, Estrella de Levante, SUP46 en Aena. Daarnaast heeft het bedrijf zijn eigen bekroonde IP ontwikkeld, DESOLATIUM genaamd.

Juan Cassinello, CEO van Superlumen, is enthousiast over de kansen: “Na 6 jaar virtuele ervaringen te hebben ontwikkeld voor prominente Spaanse merken, hebben we besloten ons meer te richten op het ontwikkelen van onze eigen IP. Voor ons betekent deze overname dat we dat kunnen doen, zonder ons zorgen te hoeven maken over niet-ontwikkelingsgerelateerde zaken. Dit zorgt voor meer gemoedsrust en ruimte voor creativiteit. We staan ​​te popelen om samen met onze nieuwe collega’s te werken en te leren en de best mogelijke videogames voor ons publiek te maken.”

Bernardo Hernandez, General Manager van SOEDESCO Ibérica, is ook blij met de overname: “We zijn ervan overtuigd dat de overname van Superlumen een geweldige strategische beslissing voor de lange termijn is. De studio heeft een getalenteerd en gepassioneerd ontwikkelingsteam, een sterke merkidentiteit en een veel creatief potentieel dat we onaantastbaar willen laten terwijl we verder gaan. We kijken ernaar uit om de komende jaren nieuwe IP’s en games naar ons publiek te brengen.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: