Home Gaming ‘Changingday’ kondigt ‘BLINK and the Vacuum of Space’ aan, komt naar VR

‘Changingday’ kondigt ‘BLINK and the Vacuum of Space’ aan, komt naar VR

by Jos Vis

Changeday, een in Glasgow gevestigd ontwikkelingsteam, kondigt vandaag BLINNK and the Vacuum of Space aan, een ruimtegebaseerd VR-avontuur met gameplay die speciaal is ontworpen voor autistische spelers om hen in hun eigen tempo te laten spelen en hen te ondersteunen bij alledaagse ervaringen.

Het is de eerste dag van je nieuwe baan bij Norp Corp en de CEO, Mister Norp, eist maar één ding: de beste sandwich in de melkweg. Maar voordat je het kunt maken, laat je robotgenoot Blinnk per ongeluk de ondeugende Groobs vrij. Nu is het aan jou om hem te helpen ze op te sporen en op te zuigen met je vertrouwde Vacuumizer 5000 – voordat ze chaos veroorzaken in het Norpopolis-ruimtestation.

De debuutgame van Changingday presenteert een reeks alledaagse scenario’s die zijn ontworpen om de speler te ondersteunen en uit te dagen, waardoor ze controle krijgen over hun virtuele wereld zonder angst voor een fail-state of een game-over-scherm.

Changeday wordt geleid door Alison en Nick Lang, die een autistische dochter hebben.

“Er zijn maar heel weinig games die zijn ontworpen voor autistische mensen en toch weten we dat autistische mensen meer videogames spelen dan neurotypische mensen. Vooral de meeslepende kwaliteit van VR geeft hen controle over de digitale wereld om hen heen, waardoor ze als zichzelf kunnen spelen, in hun eigen tempo. De steun en het vertrouwen dat dit geeft, kan hen helpen om beter om te gaan in de echte wereld. We hebben in elke ontwikkelingsfase met autistische mensen gewerkt.” zegt Alison, CEO van Changingday. “Als ouders van een autistisch kind streven we ernaar een spel te maken dat autistische mensen graag zullen spelen en dat hen zal helpen in hun dagelijks leven.”

BLINNK and the Vacuum of Space komt in 2022 naar SteamVR en MetaQuest.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: