That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Movies, Nieuws

Sobibor komt 11 oktober in de bioscoop

Dit jaar is het 75-jarige jubileum van de heldhaftige opstand in Nazi-concentratiekamp Sobibor en in dit bijzondere jaar verschijnt op 11 oktober de film SOBIBOR.  Deze indrukwekkende oorlogsfilm vertelt het waargebeurde verhaal van de uitbraak uit het gruwelijke concentratiekamp.  Slechts achttien van de 34.313 uit Nederland gedeporteerde Joden keerden na de oorlog terug uit het kamp.  De verfilming van dit ongelooflijke verhaal is de Russische inzending voor Beste niet-Engelstalige film tijdens de 91ste uitreiking van de Oscars.

In SOBIBOR speelt de Nederlander Joshua Rubin ook een rol, als een van de gevangenen. Hij is beschikbaar voor een interview over de opnames van dit bijzondere project.

Over Sobibor
Sobibor vertelt het indrukwekkende verhaal van de grote ontsnapping uit het Naziconcentratiekamp Sobibór gelegen in bezet Polen. In 1942 en 1943 worden 170.165 mensen gedeporteerd naar Sobibór, onder wie 34.313 Nederlandse Joden. De Joodse Sovjetofficier Aleksandr Pechersky is een van de krijgsgevangenen; vastbesloten aan de hel van het kamp te ontkomen bedenkt hij met enkele medegevangenen in het diepste geheim een plan. Onder Pechersky’s leiding gebeurt het onmogelijke. Op 14 oktober 1943 komen honderden gevangenen in opstand tegen de Nazi’s en vechten zich een weg naar buiten.

Regisseur:  Konstantin Khabenskiy
Cast: Christopher Lambert, Mariya Kozhevnikova
https://www.youtube.com/watch?v=-53atFou89Y
We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE