Home Gadgets Samsung toont de toekomst van TV

Samsung toont de toekomst van TV

by Mark van Truijen

Samsung presenteerde op CES de toekomst van TV’s. De ‘Future TV Zone’ etaleert de meest vooruitstrevende TV-concepten ooit. Bijzondere aandacht is er voor modulaire schermtechnologie. Bij een modulaire TV vormen meerdere schermen in verschillende designs en formaten een volledig gepersonaliseerde TV, die volledig aansluit op de levenswijze en behoefte van de gebruiker.

“Tijdens CES 2016 toonde Samsung de innovaties die het leven van mensen aangenamer maken en onze prikkelende visie op de TV van de toekomst”, zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager TV en Audio van Samsung Nederland.“De mogelijkheden voor innovaties op TV-gebied zijn eindeloos. Gebruikers krijgen in de komende jaren meer keuze en controle, omdat de grenzen rondom schermgrootte, vorm en veelzijdigheid vervagen.”

De ‘Future TV Zone’ laat twee designconcepten zien van de mogelijkheden van TV-personalisatie. Een van de concepten is ’s werelds grootste S-UHD TV. Het 170 inch display met modulaire schermtechnologie is opgebouwd uit losse modules die naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor is het mogelijk om zelf schermen samen te stellen in elke gewenste afmeting. Ook de beeldverhoudingen zijn zelf aan te passen. Op het scherm verschijnt een levensgrote kijkervaring, waardoor het lijkt alsof je middenin de video staat.

Om de veelzijdigheid van technologie te laten zien, verandert de transformable TV zijn vorm op basis van de content die draait. Of gebruikers nu een sportwedstrijd, actiefilm of het achtuurjournaal kijken, de transformable TV neemt de beste verhoudingen aan voor de content op het scherm. De TV heeft een schermratio van 16:9 tot 21:9. Door het scherm te splitsen en opnieuw te monteren aan de zijkant, kijk je wide screen films op het beste formaat.170-inch-SUHD-TV-1 170-inch-SUHD-TV-2 Modular-Display-_1_ Modular-Display-_2_ Modular-Display_animated-Gifs Transformable-TV-_1_ Transformable-TV-_2_

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x