Home GamingAndroid Samsung maakt 10 genomineerden ‘Beste VR-idee’ van Nederland bekend

Samsung maakt 10 genomineerden ‘Beste VR-idee’ van Nederland bekend

by Mark van Truijen

Samsung heeft de 10 genomineerden van zijn VR Challenge bekendgemaakt. De genomineerden zijn geselecteerd uitmeer dan 200 ideeën van studenten, startups en developers, en staan in het teken van nieuwe, betekenisvolle VR-toepassingen. Genomineerden voor de award zijn onder andere Ippy, TouVRistic, Safe in Traffic en Prepared.

“Dat VR niet alleen leuk maar ook nuttig kan zijn, willen we laten zien met deze VR Challenge”, zegt Menno van den Berg, Corporate Mobile Vice President van Samsung Electronics Benelux. “Vooral in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg kan VR het verschil maken de komende jaren.”

Eén van de genomineerde ideeën is ‘Ippy’, een Virtual Reality tool die kinderen informeert en geruststelt wanneer zij een operatie moeten ondergaan. ‘TouVRistic’ laat je het Colosseum in Rome ervaren in zijn hoogtijdagen, terwijl ‘Safe in Traffic’ kinderen voorbereidt op drukke verkeersituaties. Tot slot bereidt VR-app ‘Prepared’ professionals voor op crisissituaties, bijvoorbeeld brandweermannen op een brand. Andere genomineerden zijn Experience Your Dreams, Take-out, VRScience, Immersive Care, Liefde of VRees en EyeChoose.

De komende dagen kan het publiek via onder andere Facebook stemmen op de genomineerde ideeën, waarna een top drie wordt gevormd. Deze drie finalisten mogen donderdag 26 mei a.s. pitchen tijdens Digital Marketing Live in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Uiteindelijk kiest een vakjury de winnaar. De vakjury bestaat uit Menno van den Berg, Corporate Mobile Vice President van Samsung Electronics Benelux, initiatiefnemer van Startup Fest Jim Stolze en startup-investeerder Winston Gerschtanowitz.

De winnaar van de VR Challenge ontwikkelt zijn of haar idee samen met Samsung tot een concrete toepassing. Het product wordt als pilot op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x