Home Gadgets Samsung kondigt visie voor mensgericht Internet of Things aan en investeert 1,2 miljard dollar in R&D voor IoT

Samsung kondigt visie voor mensgericht Internet of Things aan en investeert 1,2 miljard dollar in R&D voor IoT

by Mark van Truijen

Samsungs vice-president en CEO Dr. Oh-Hyun Kwon kondigt Samsungs visie voor mensgericht Internet of Things (IoT) aan. Om dat te realiseren investeert Samsung de komende vier jaar 1,2 miljard dollar in R&D voor IoT. Dit wordt geleid door het Samsung Strategy and Global Innovation Center Samsung Research America, onderdeel van Samsung U.S. en goed voor meer dan 15.000 banen in de Verenigde Staten.

Vice-president Kwon bracht dit nieuws op een door Samsung georganiseerd congres in Washington, D.C. Tijdens het evenement met de naam Internet of Things: Transforming the Future kwamen industrieleiders in technologie samen met beleidsmakers en andere beïnvloeders om te laten zien hoe IoT een bijdrage aan de maatschappij kan leveren en obstakels overwonnen kunnen worden.

Vice-president Kwon roept collega’s op “anders te praten en denken over IoT”, met een mensgerichte benadering, door de talloze mogelijkheden van de technologie te omarmen en door samen te werken om iedereen van de voordelen te laten genieten.

“In alles wat we bij Samsung doen, staat de mens centraal”, zegt vice-president Kwon. “Bij IoT geldt dat ook, door gebruik te maken van alle mogelijkheden van de technologie. Vandaag de dag verandert IoT de levens van mensen al, bijvoorbeeld door het mogelijk te maken dat oudere mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Morgen kunnen we dankzij IoT dezelfde onafhankelijkheid bieden aan miljoenen mensen. We kunnen mensen uit ziekenhuizen en verpleeghuizen houden. Nu mensen steeds ouder worden, kunnen we deze voordelen en kostenbesparing niet negeren.”

In zijn keynote gaf vice-president Kwon twee aanvullingen op de mensgerichte benadering: openheid en samenwerking.

“Als we willen dat innovators overal gebruikmaken van IoT, moeten we ervoor zorgen dat alle tools opengesteld worden. Daarmee bedoel ik technologie die samenwerkt, omdat we weten dat beperkingen innovatie en opschaling tegenhoudt”, aldus de vice-president. Hij waarschuwde ook dat specifieke wetgeving de ontwikkeling van IoT kan fragmenteren, waardoor verschillende apparaten en platforms niet verbonden kunnen worden. Omdat het IoT-ecosysteem per definitie verbonden en verweven is, is samenwerking essentieel voor openheid en verbindingen. Vice-president Kwon drong bij aanwezigen aan op gesprekken en samenwerkingen tussen verschillende sectoren en kondigde Samsungs rol als medeoprichter van de National IoT Strategy Dialogue aan. De Dialogue, voorgezeten door de Information Technology Industry Council (ITI), ontwerpt een National IoT Strategy als tool om beleidsmakers te informeren over de voordelen van IoT voor mensen, gemeenschappen, ondernemers en de Amerikaanse economie.

Deze aankondiging gaat “niet om de eerste stappen – het IoT gebeurt al om ons heen. Het is tijd na te denken over het potentieel van IoT voor onze samenleving – en te leren hoe we ervoor zorgen dat de menselijke en sociale voordelen voor iedereen bereikbaar zijn”, aldus vice-president Kwon.

Het Internet of Things: Transforming the Future is onderdeel van Vision for Tomorrow, Samsungs onlangs gelanceerde public affairs platform voor samenwerkingen tussen verschillende markten om problemen rondom beleidsvoering in de VS en over de hele wereld te belichten.

Voor meer informatie bekijk @SamsungDC en #VisionforTech.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x