Home Gaming Samsung introduceert nieuwe generatie geheugenkaarten

Samsung introduceert nieuwe generatie geheugenkaarten

by Jeffrey van den Bogaart

Samsung breidt zijn assortiment geheugenkaarten uit met twee hoogwaardige opslagoplossingen. De PRO Plus en de EVO Plus beantwoorden aan de toenemende vraag naar razendsnelle dataoverdracht en uitgebreide opslagcapaciteit. Door de opkomst van multimedia, HD en 4K UHD, stellen gebruikers steeds hogere eisen aan geheugenkaarten. Samsung biedt nu vier verschillende SD- en microSD-geheugenkaarten: PRO Plus, PRO, EVO Plus en EVO.

De PRO Plus is speciaal ontwikkeld voor de opslag en overdracht van professionele fotobestanden en 4K UHD-video’s. Ideaal voor content afkomstig van hoogwaardige digitale spiegelreflexcamera’s (DSLR’s), smartphones, tablets en moderne actiecamera’s. De leessnelheid bedraagt maximaal 95MB/s en de schrijfsnelheid 90MB/s. Je kunt kiezen voor een PRO Plus-geheugenkaart van 64GB of 32GB. Op de 64GB-variant passen ongeveer 110 minuten 4K UHD-videobeelden of 490 minuten Full HD-beelden zonder hem te hoeven vervangen.

Ook de nieuwe EVO Plus geheugenkaart verschijnt in SD- en microSD-formaat. Hij heeft een maximale leessnelheid van 80MB/s en een schrijfsnelheid van 20MB/s. Daarmee is de nieuwkomer een klasse sneller dan de huidige EVO geheugenkaarten. Je gebruikt hem voor probleemloze opslag en dataoverdracht van Full HD-videocontent vanaf mobiele applicaties en apparaten, zoals smartphones, tablets en opnameapparatuur. De EVO Plus geheugenkaarten hebben een opslagcapaciteit van 32GB, 64GB of zelfs 128GB. Op laatstgenoemde passen 10.940 foto’s, 30.670 songs of 980 minuten Full HD-videobeelden.

Met de nieuwe generatie geheugenkaarten toont Samsung zijn vastberadenheid om de opslag en overdracht van data nog verder te vergroten en te versnellen”, zegt Roderick Niehorster, Product Manager Storage Samsung Nederland. “We vinden het belangrijk dat ook de meest veeleisende gebruiker de perfecte opslagmogelijkheden heeft. Dat geldt zeker met de opmars van apparaten die hoogwaardige 4K UHD-content ondersteunen.

Zowel de PRO Plus, de EVO Plus als de huidige PRO en EVO geheugenkaarten passen in elk apparaat met een SD- of microSD-slot, ongeacht merk en type. Samsung garandeert hun werking bij temperaturen tussen -25°C en 85°C en in stand-by weerstaan ze zelfs temperaturen tot -40°C. Behalve tegen deze extreme temperaturen, zijn de geheugenkaarten ook bestand tegen water, röntgenstraling, magnetische velden en externe schokken. De PRO Plus en EVO Plus weerstaan bovendien 72 uur lang zeewater, 48 uur langer dan de bestaande geheugenkaarten.

De microSD-variant van de PRO Plus en de EVO Plus is vanaf eind mei 2015 in Nederland beschikbaar. De SD-varianten volgen kort daarna.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: