Home Gadgets Samsung introduceert nieuwe energiezuinigere wasmachines met AI

Samsung introduceert nieuwe energiezuinigere wasmachines met AI

by Pim, Sel

Samsung lanceert een nieuwe reeks wasmachines in Europa. Dat werd vandaag onthuld in Parijs tijdens het wereldwijde evenement ‘Welcome to BESPOKE AI’, waar gebruikers de kans krijgen om de Bespoke AI wasmachines zelf te ervaren.

“Wasmachines kunnen een grote rol spelen in een energiezuinige levensstijl,” zegt Moohyung Lee, Executive Vice President en hoofd van het Customer Experience Team, Digital Appliances (DA) Business bij Samsung. “Met het nieuwste assortiment wasmachines zet Samsung grote stappen op het gebied van energie-efficiëntie en gebruiksgemak.”

Samsung introduceert vier nieuwe series, waaronder 2 series die in Bespoke-design beschikbaar zijn. Ondanks de grote capaciteit hebben de wasmachines een diepte van slechts 60cm, waardoor ze makkelijk geïnstalleerd kunnen worden.

Efficiënter dan klasse “A”

De belangrijkste energiebesparende technologie is de circulatiepomp. Hiermee wordt het zeepwater via de circulatiepomp bovenop de kleding gesproeid. Hierdoor wordt het wasgoed grondiger doordrenkt en verspreidt het wasmiddel gelijkmatig, wat resulteert in een efficiëntere manier van wassen.

Bij gebruik van het katoenprogramma helpt de circulatiepomp ook bij het verlagen van het watergebruik en de wastijd. De concentratie van het wasmiddel in het water is hoger, terwijl de hoeveelheid wasmiddel hetzelfde blijft. Dit verbetert de wasprestaties en verkort de wastijd met maar liefst 25%.

Met de AI Energy Mode in SmartThings Energy wordt het nog makkelijker om het energieverbruik in de gaten te houden. Met deze functie kunnen gebruikers hun energieverbruik volgen en de maandelijkse energierekening inschatten. Als deze het ingestelde doel overschrijdt, kan SmartThings Energy de energiebesparende modus inschakelen.

De juiste behandeling van wasgoed dankzij AI

De nieuwe wasmachines helpen ook de juiste behandeling van het wasgoed. AI Ecobubble™ zorgt ervoor dat de behandeling bij het wasgoed past. Afhankelijk van het stoftype past het de hoeveelheid belletjes, de wastijd, de temperatuur en de centrifugesnelheid aan. Hierdoor wast de machine ook met koud water, waardoor het energieverbruik wordt verminderd in vergelijking met wassen in warm water. Bovendien blijven de kleur en textuur van kleding beter behouden met tot 45,5% betere textielbescherming.

AI Wash reinigt kleding voorzichtig maar grondig met minder water en wasmiddel. AI Wash detecteert het gewicht en de zachtheid van de stof en houdt continue de mate van vervuiling in de gaten. De verzamelde informatie wordt gebruikt om de juiste hoeveelheid water en wasmiddel te verstrekken. De functie past voortdurend de was-, spoel- en centrifugetijden aan voor het beste resultaat. Dit zorgt voor betere wasprestaties en minder afval.

Drie indrukwekkende wasfuncties

De nieuwe line-up verbetert drie belangrijke aspecten van de was: de uitstoot van microplastics, het gebruiksgemak en de wastijd.

Less Microfiber™ Cycle: Dit programma vermindert de hoeveelheid microvezels in het afvoerwater met maar liefst 54%.

Detergent Scan en Care Label Scan: Met SmartThings Clothing Care wordt het doen van de was een stuk makkelijker. Detergent Scan bepaalt de juiste hoeveelheid wasmiddel of wasverzachter. Care Label Scan geeft de informatie van de waslabels door aan de wasmachine, zodat de kleding op de juiste manier wordt gewassen.

Super Speed: Dankzij een speedspray in de rubber van de wasmachine, wordt het wasmiddel nog beter geactiveerd waardoor de wastijd kan worden ingekort. Ook het spoelen wordt ingekort aan de hand van waterstralen die de wasmiddelresten snel verwijderen. Zo maakt SuperSpeed het mogelijk om wasbeurten in slechts 39 minuten af te ronden. Nog beter, dit programma is al beschikbaar op alle nieuwe Samsung wasmachines.

Beschikbaarheid

Er zijn vijftien verschillende kleuren en designs beschikbaar in vier productseries (WW8/7/6/5000D). Alle modellen zijn vanaf nu beschikbaar als pre-order[16] in Europa. Ga voor meer informatie over pre-orders naar Samsung.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x