Home Gadgets Samsung Fold 5 Review

Samsung Fold 5 Review

by Mark van Truijen

We zijn ondertussen al een stuk verder in de ontwikkeling van schermen dat we goed kunnen werken met vouwbare schermen, eerder zagen we al de boog schermen in monitoren. Samsung gaat door met de ontwikkeling en komt nu met de Fold 5, een compleet opvouwbare telefoon, waarbij je dus niet één toestel hebt, maar eigenlijk twee. Een lange brede aan de voorzijde en een grotere aan de binnenkant.

De telefoon heeft door deze ontwikkeling dan ook een prijskaartje waar je u tegen zegt, maar is hij dat kaartje dan ook waard. Wij praten je er doorheen en bedenk dan, is dat wat jij wilt.
De Fold 5 is gemaakt van Glas en voelt ondanks dat stevig en robuust aan, weegt daarbij 253 gram. Ook kan je de telefoon ( Volgens Samsung) 30 minuten onderwater gebruiken op een diepte van maximaal 1.5 meter. Daarentegen is hij dan weer niet stofbestendig, ik raad dan ook af het water in te duiken met deze telefoon.

Zoals al gezegd kijk je als je de telefoon dichtvouwt tegen een slanke 6.2inch scherm aan. In mijn beleving is dit erg smal, als je komt van de S22 ultra versies. Dan is het gewoon een dun scherm. Maar als je deze dan open doet, verschijnt er ineens een groot vierkant scherm van 7.6 inch. Dit vouwen is in het begin echt even wennen, je bent bang dat het breekt of iets in die trend. Maar daarna werkt het erg soepel. Daarbij zit het scharnier ook platter, hierdoor kan er minder vocht en vuil in. Wel moet gezegd worden dat de vouwlijn in het midden van het scherm, zichtbaar blijft. Dit is een klein beetje mijn irritatie. Ook leent de telefoon zich er niet voor om met één hand bediend te worden, het moet met twee handen anders kom je gewoon nergens bij. Het smalle voorscherm is handig voor de snelle zaken, maar bij het typen van lange berichten of het verwerken van je mail, is het gewoon te smal. Dan ga je al sneller naar het tablet scherm toe.
Een klein handig foefje van Samsung is dat het toetsenbord in de tabletmodus, automatisch gesplitst wordt naar de buitenkanten van het scherm. Hierdoor typt het veel natuurlijker.

Daarnaast zal je eigenlijk direct zien dat de schermen van de Fold 5 net wat anders zijn dan de schermen die jij gewend bent. Dit komt omdat er een screenprotector van Samsung overheen ligt, deze mag dan ook niet verwijderd worden. Maar het haalt wel de glans van het scherm af. Neem daarbij zoals ik al noemde de vouw in het midden, dan krijg je een niet optimaal scherm beleving als je het mij vraagt.

Maar goed, waarom zou je nou een Fold 5 nemen dan? Ik denk dat je het apparaat breder moet trekken dan je standaard telefoon gebruik. Je kijkt je video’s op de tablet kant, pleegt belletjes in de normale stand. Je bent dan wel vaak aan het vouwen, maar ik denk als je daaraan gewend bent, je een stuk flexibeler kan werken.

Daarbij zit er in de nieuwe software de optie om goed te kunnen multitasken, je kan zo namelijk vier apps tegelijkertijd openen. Voor de echt multitasker onder ons echt heerlijk, maar voor de ander misschien net weer even teveel. Er is nou eenmaal niet één vaste gebruikersgroep voor deze telefoon. Ik denk ook dat je hem of geweldig vindt of juist helemaal niks. Ik zelf hang een beetje in het midden, ik vind het voorscherm te smal en de vouw te opzichtig. Hierdoor zal ik persoonlijk niet switchen.

Related Posts

1 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d