Home Gadgets Samsung en Het Nationale Ballet lanceren eerste VR-ballet ter wereld

Samsung en Het Nationale Ballet lanceren eerste VR-ballet ter wereld

by Mark van Truijen

Samsung, Het Nationale Ballet en &samhoud lanceren ’s werelds eerste balletvoorstelling in Virtual Reality. De voorstelling, Night Fall, beleefde vanmorgen zijn première tijdens de Amsterdamse UITmarkt. In Night Fall krijgt de kijker het gevoel deel uit te maken van het corps de ballet. Op de foto genieten 50 balletliefhebbers van de première van Night Fall in VR, terwijl Artur Shesterikov en Anna Tsygankova, eerste solisten bij Het Nationale Ballet, tussen het publiek dansen.

Het VR-ballet is dit weekend te zien tijdens de UITmarkt, op het Museumplein in Amsterdam. Na afloop is de voorstelling ook voor iedereen met een smartphone te bekijken. Om de ervaring tot zijn recht te laten komen kan het beste gebruikgemaakt worden van een Samsung Gear VR. Een koptelefoon maakt de beleving compleet.

“Virtual Reality heeft de unieke eigenschap om belevingen te veranderen. Sinds de introductie van de Gear VR worden nieuwe belevingen voor een groot publiek toegankelijk”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “We zijn erg trots dat we samen met Het Nationale Ballet deze eerste VR-balletbeleving ter wereld hebben kunnen realiseren.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x