Home GamingAndroid Roll20 en OneBookShelf bundelen hun krachten

Roll20 en OneBookShelf bundelen hun krachten

by Jos Vis

Vandaag hebben Roll20 en OneBookShelf hun plannen aangekondigd om hun krachten te bundelen en twee van ’s werelds toonaangevende digitale tabletop roleplaying (TTRPG) contentplatforms samen te brengen. Roll20 is al ’s werelds meest populaire virtuele tafelbladplatform voor rollenspellen en biedt een digitale ruimte voor meer dan 10 miljoen gebruikers om dagelijks TTRPG’s te spelen. OneBookShelf beheert elf e-commercemarktplaatsen, met name DriveThruRPG en Dungeon Masters Guild, en is de belangrijkste online leverancier voor de TTRPG-industrie. De deal stelt spelers in staat om content op verschillende platforms voor bijna elk tabletop-spel te beheren, gemakkelijker verbinding te maken met andere spelers en onmiddellijk in games te stappen, allemaal op één plek.

Deze verandering smeedt een ongekende alliantie van branche-ervaring in de TTRPG-ruimte, waarbij meer dan een eeuw van gecombineerd uitvoerend leiderschap wordt gecombineerd met uitgevers- en gemeenschapsrelaties om de beste tafelbladplatformervaring te creëren. TTRPG-uitgevers en -makers kunnen nu gemakkelijk het publiek bereiken in de virtuele gameruimte waar ze het vaakst spelen, waardoor klanten naadloos hun favoriete games kunnen vinden, delen en spelen.

De ‘joint venture’ brengt een groep van 40 technische wizards samen die zich toeleggen op het verbeteren van de product-, code- en gebruikerservaring. In de komende weken zal de nieuwe entiteit PDF-ondersteuning toevoegen aan Roll20’s virtuele tafelblad (VTT), waardoor GM’s en spelers de mogelijkheid krijgen om elke PDF in de VTT te uploaden, lezen, delen en onmiddellijk te spelen. Op een later tijdstip zullen de bedrijven OneBookShelf PDF-bibliotheken toegankelijk maken binnen de virtuele Roll20-tafelervaring, en zich ertoe verbinden ervoor te zorgen dat OneBookShelf PDF’s niet meetellen voor de opslagquota van Roll20.

“Door de krachten te bundelen met OneBookShelf ontstaat de beste plek om TTRPG’s online te kopen, door te nemen en af ​​te spelen”, zegt Ankit Lal, CEO van Roll20. “Sinds 2012 is Roll20 de marktleider op het gebied van virtueel tabletop-gaming en host het content van enkele van de grootste uitgevers in de ruimte, waaronder Wizards of the Coast, Paizo en Chaosium. Met deze deal boeken we aanzienlijke vooruitgang op verschillende van onze gebruikersbeloften die de VTT drastisch verbeteren, en zullen we samenwerken om nieuwe en opwindende functies toe te voegen aan ons toch al toonaangevende platform.”

“Onze missie is vanaf het begin altijd geweest om het voor uitgevers en makers gemakkelijker te maken om een ​​breder publiek van roleplaying-fans te bereiken”, zegt Steve Wieck, CEO van OneBookShelf. “Door onze krachten te bundelen met Roll20, stellen we gamemakers in staat om content in een grotere verscheidenheid aan formaten te presenteren, of het nu gaat om personagemakers, virtueel tafelblad, digitale edities of print. Klanten zullen hun favoriete games kunnen ondersteunen, in elk gewenst formaat, met één voordelige aankoop, en ze zullen hun inhoud kunnen gebruiken op het meest vertrouwde platform van roleplaying.”

Na het sluiten van de deal zal Ankit Lal doorgaan als CEO, nadat hij in januari 2022 is gepromoveerd tot president van Roll20. Hij heeft 14 jaar ervaring met het leiden van strategie-, product-, analyse- en marketingteams in verschillende sectoren, meest recentelijk bij Google en ClassPass. Steve Wieck, CEO van OneBookShelf, zal toetreden tot de raad van bestuur en het uitvoerende team van Roll20, met 35 jaar ervaring in de TTRPG-industrie. Wieck’s kredieten zijn talrijk: hij was mede-oprichter van White Wolf Publishing, producenten van Vampire: the Masquerade en andere World of Darkness-eigendommen, richtte DriveThruRPG op in 2004 (die later werd gecombineerd met RPGNow om OneBookShelf, Inc. te vormen), en later diende hij op de CCP Games Raad van Bestuur na de overname van White Wolf door het bedrijf. Samen combineren de twee een schat aan productontwikkeling en branchespecifieke kennis.

De samenwerking van Roll20 met OneBookShelf is de nieuwste stap onder het leiderschap van Ankit Lal om een ​​nieuwe visie voor het platform te helpen realiseren. Sinds Lal de CEO-positie op zich heeft genomen, heeft Roll20 functies toegevoegd die veel van fans worden gevraagd, waaronder de donkere modus, eenrichtingsbarrières met dynamische verlichting en bijgewerkte compendium-sharing. Het prestatieverbeterende initiatief van het platform, Operation Fire Bolt, heeft de laadtijden in de game met 57% verminderd en de lanceringssnelheden met tot wel 50% verhoogd voor bijna alle games. In de rest van 2022 kunnen Roll20-gebruikers uitkijken naar voortdurende VTT-verbeteringen, snellere dobbelstenenresultaten, meer Dynamic Lighting-updates, verbeterde karaktercreatie en karakterbladen, en meer.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: