Home Gaming Rocket League Review

Rocket League Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Rocket League is ontwikkeld door Psyonix, de game is al even uit op de Playstation en PC, heeft dan nu eindelijk zijn weg gevonden naar de Xbox. Maakt de game de hype die het op de andere platformen starten ook waar op de Xbox?

Wat is Rocket League precies voor de mensen die even niet hebben opgelet. Rocket League voegt twee dingen samen, geniale auto’s en voetbal. Dit zorgt voor de meest hilarische acties op het veld, maar ook daar buiten. Je kan de game alleen spelen maar mijn ervaring is des te meer, des te beter. Je kan kiezen om van 1 v 1 tot 4 v 4 te spelen op een veld in een afgesloten kooi. De kooi zorgt ervoor dat de bal niet kwijt raakt maar ook dat jij overal kan komen, is het niet over de vloer dan wel over de muur.

Een wedstrijd duurt 5 minuten en het team met de meeste doelpunten wint. Bij gelijkspel gaan we over op een verlengingen met “Golden Goal” principe. Per overwinning krijg je punten voor je acties en voor de wedstrijd. Deze punten leveren je nieuwe auto’s en accessoires op.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Auto’s”]<De Auto’s

De auto’s die gebruikt worden zijn uitgerust met een flinke booster, als je de booster goed mik dan is het mogelijk om flinke stukken door de lucht te verplaatsen. Dit is extreem handig als je een beetje kan mikken en je de tegenstander te snel af wil zijn. De auto beschikt ook over een jump functie, zo is het mogelijk om zelfs een dubbel jump uit te voeren en zo het doel te bewaken voor een inkomende hoge bal. Als je je rechter stick beweeg dan is het zelfs mogelijk om met je auto een backflip of frontflip te maken. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik iets te vaak naar voren leun  en dus vaak onder de bal door vlieg. Het is even wennen maar werkt erg leuk. Het voordeel van een front flip is dat je de bal nog wat extra snelheid mee kan geven. 2994227-rocket

Waar je geen tekort aan zal hebben is de keuze aan auto’s, het zijn er in mijn ogen genoeg. Daarbij is er al diverse content uitgebracht waarmee je speciale auto’s krijg, neem als voorbeeld de DeLorean uit Back to The Future. En in maart komt ter ere van de nieuwe Batman film een heuse kopie van de Batmobile naar de game. Dit soort kleine aankopen zorgen voor mij dat de game net dat beetje extra krijgt.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Accessoires”]<Accessoires

Het punt waarmee jij je onderscheid van de rest. Je kan gerust met 4 dezelfde auto’s in een map zitten, maar waarschijnlijk heb jij net die andere accessoires gekozen. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan, van een tovenaarshoed op je dak tot een grasstraal uit je uitlaat als booster. Er is een ruimte keuze aan items, je moet hierbij niet denken aan een NFS customizing, maar meer aan toevoegingen. Een item voor op het dak, custom paintjob, een booster straal, andere banden, en een vlag aan je auto. Alles heeft zo ze charme en er zit voor een ieder wat wils bij. 2994229-rocket2

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Gameplay”]<Gameplay

Dit alles komt samen op het veld, je heb je voertuig gekozen en een tegenstander gevonden. Tijd voor actie. De start positie bij aftrap is iedere keer anders, zo rouleert jouw positie en is een communicatie met je teammates best handig om even te overleggen wie er als een dolle op de bal afgaat en wie er achter blijft. Eenmaal afgetrapt begint het feest echt en is het beuken van de bal begonnen. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik in me enthousiasme op de bal af jump maar dan vaak te vroeg ben, wat resulteert dat ik er onderdoor schiet. Sinds een paar wedstrijden probeer ik ook wat hoger te komen met behulp van me booster en nu tref ik het weer dat ik er dan overheen vlieg. Nu kan ik wel afkijken bij een maatje van me, en dan zie ik wat er mogelijk is in de game. Het schieten uit onmogelijke hoeken, of net die bal zo hoog raken dat de ander hem kan intikken. Het blijft oefenen maar verveelt zeker niet. 2994228-rocket1

 

Conclusie

Ik heb de game vanaf dag 1 van release op de One binnen en hij heeft mij nog geen moment verveeld. Het liefst pak ik een potje 3 v 3 of 4 v 4, dit om de chaos op het veld toch echt groter te maken.  De vreugde die je heb als je die bal van de lijn haal komt in de buurt bij een heerlijke goal in FIFA. Nu kan je deze natuurlijk niet vergelijken en dat zal ik ook niet doen. Wil je gewoon heerlijk wat chaos in je kamer, hou je van voetbal en auto’s? Zeker deze game halen.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Wil je gewoon heerlijk wat chaos in je kamer, hou je van voetbal en auto’s? Zeker deze game halen.”
positives=”Voetbal
Auto’s
Gameplay is zeer vernieuwend
Aardig wat te customizen” negatives=”Beetje variatie in gamemodus had gemogen
Je moet echt goeie timing hebben”][rating title=”Gameplay” value=”8=” range=”10″]
[rating title=”Graphics” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Fun” value=”8″ range=”10″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: