Home Gaming [Review] The Sorch Trials overtreft de trailers!

[Review] The Sorch Trials overtreft de trailers!

by Mark van Truijen

The Scorch Trials is het tweede deel in de serie van The Maze Runner. The Maze Runner zelf kwam vorig jaar uit en spatte van het scherm af! Er waren wat minder goede reacties van de boekenliefhebbers, maar het overige filmpubliek was zeer enthousiast. De vraag was dan ook of het tweede deel net zo goed zou zijn. Naar mijn mening hebben ze dat zeker voor elkaar gekregen!

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in een dystopische samenleving in Amerika. De tieners komen net uit The Glade en vallen meteen in de handen van een nieuwe groep mensen die ze willen testen. Deze groep blijkt al snel ook van WICKED te zijn. De groep probeert te ontsnappen en vluchtten de Scorch(een soort woestijn) in. Daar komen ze cranks(mensen die door een virus onmenselijk zijn geworden) tegen. De groep overleeft de zoektocht naar een andere groep mensen die ze zouden kunnen helpen en wordt gered. Alles blijkt goed te gaan tot ze worden verraden door iemand uit de eigen groep…

De Film
Net als in de vorige film was het acteerwerk erg goed in deze film. De groep die de Glade overleeft heeft, is ook weer terug in deel twee. Daarnaast is de cast aangevuld met een aantal goede nieuwe acteurs, waaronder Giancarlo Esposito(Once Upon A Time), Aiden Gillen(Game of Thrones) en Rosa Salazar(American Horror Story). Daarnaast zijn de special effects wederom goed op elkaar afgesteld en niet vervelend om naar te kijken, zeker als je deze film in 3D kijkt! Ook is de humor nog steeds aanwezig. Ondanks de serieuzere toon van deze film, weten de acteurs de situatie af en toe goed luchtig te houden door voor een grappige sfeer te zorgen. Boekenliefhebbers zullen waarschijnlijk wat meer verward zijn door deze film. De film betreft namelijk ook onderdelen van boek drie en laat sommige verhaallijnen weg. Ik ben echter van mening dat het slimmer is om de boeken- en filmserie wat apart van elkaar te zien.
Al met al denk ik dat als je van dystopians, humor, actie, zombies en special effects houd deze film perfect voor jou is!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: