Home Gadgets Nieuwe vlaggenschepen van Nexus heten Nexus 5X en Nexus 6P

Nieuwe vlaggenschepen van Nexus heten Nexus 5X en Nexus 6P

by Mark van Truijen

Google had een aantal dagen geleden een uitnodiging verzonden naar de pers voor een evenement dat op 29 september wordt gehouden. Naar verwachting gaat de zoekgigant twee nieuwe smartphones en een nieuwe versie van de Chromecast aankondigen. Ook wordt de mogelijke releasedatum van Android 6.0 Marshmallow bekendgemaakt. Zoals we al meerdere malen hebben geschreven kunnen we twee nieuwe Nexus smartphones volgende week verwachten. De ene wordt door LG ontwikkeld en de andere door Huawei. Het doorgaans betrouwbare website Android Police heeft een afbeelding gepubliceerd, waarop de vermoedelijke namen van de twee smartphones te zien zijn.

LG Nexus 5X

Het eerste toestel heeft de Nexus 5X en wordt door LG gemaakt. De Nexus 5X zou een 5,2-inch Full HD-scherm krijgen met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap een Snapdragon 808-processor van chipfabrikant Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen.

Huawei Nexus 6P

Het tweede toestel heet Nexus 6P en wordt door de Chinese smartphonefabrikant Huawei gemaakt. De Nexus 6P zou een 5,7-inch QHD-scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Onder de motorkap een Snapdragon 810-processor van chipfabrikant Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen.

Zowel de Nexus 5X als de Nexus 6P draaien standaard op een kale versie van Android 6 Marshmallow. Op de gelekte foto’s is ook te zien dat beide toestellen een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel hebben.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: