Home Gaming [Review] The Man From U.N.C.L.E.

[Review] The Man From U.N.C.L.E.

by Mark van Truijen

Actie, goede humor, Koude Oorlog, spionen, atoomwapens, Russen en Amerikanen. Dat is de beste korte samenvatting die ik kan geven over deze film. The Man from U.N.C.L.E. is een zeer goede spionnenfilm die sinds lange tijd niet gemaakt is. Al moet ik zeggen dat Kingsman ook een goede spionnenfilm was.

Het verhaal
The Man from U.N.C.L.E. gaat over twee mannelijke spionnen, Napoleon Solo(Amerikaans) en Illya Kuryakin(Russisch). De heren moeten samenwerken als zij de dochter(Gaby Teller) van een voormalig Nazi-wetenschapper op nucleair gebied veilig te houden en terug te brengen bij haar vader. Haar vader zou in de handen zijn van Nazi-aanhangers Alexander and Victoria Vinciguerra, die met de bommen van de vader van Gaby Teller hun eigen wereldorde willen creëren. De film speelt zich af in 1963 en begint heel toepasselijk met een bevrijding van Gaby Teller in Oost-Berlijn naar West-Berlijn. De tijd- en plaatsaanduiding komen zeer goed naar voren in deze goede en grappige film.

De film
Persoonlijk vond ik dit een erg leuke film. De humor en chemie tussen Armie Hammer(Illya Kuryakin) en Henry Cavill(Napoleon Solo) zijn erg goed en fijn uitgewerkt. Je ziet duidelijk dat beide mannen goede acteurs zijn, maar ook goed met elkaar kunnen acteren. Ondanks de snelheid van de actiescènes en gebeurtenissen, blijft de film boeiend en spannend. Daarnaast vind ik de historische achtergrond van de plaatsen en tijden goed naar voren komen. Je merkt goed dat dit zich afspeelt ten tijde van de Koude Oorlog. Afgezien van het acteerwerk van de heren, speelt Alicia Vikander(Gaby Teller) haar rol ontzettend goed. Ik denk dat deze, van origine Zweedse actrice, het ver gaat schoppen de komende jaren. Daarnaast duiken oude bekenden, zoals Hugh Grant en Christian Berkel, ook nog op in deze film.
De kleding, actie, humor en plaatsen zijn goed weergegeven waardoor ik van mening ben dat regisseur Guy Ritchie erg zijn best heeft gedaan om deze film in eenzelfde groep te scharen als de oudere spionnenfilms en niet een modernere versie.
Ik denk dat als je van humor, actie, spionnen en knappe mannen/vrouwen houd deze film perfect is voor jou!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: