Home Gaming Review: Shovel Knight

Review: Shovel Knight

by Jeffrey van den Bogaart

Yacht Club Games heeft Shovel Knight opgestart via een crowdfunding platform genaamt Kickstarter. Shovel Knight is een echte 8-bit retro game die je moet spelen als je van retro games houd.

 

Besturing

De besturing van de game zijn zo simpel als die van de Super Nintendo. De analoge pijltjes om te sturen, X voor het springen vierkantje om aan te vallen en rondje om terug naar het menu te gaan.

Op de PlayStation 4 is het touchpad ook goed mee genomen, want daarmee haal je je rugzak open en kan je je kleding aanpassen en bepaalde relics om vijanden mee uit te schakelen.

shovel knight 1

 

Gameplay

Shovel Knights is een 2D platform game die lichte tint van RPG elementen erin heeft verwerkt.

Zo begin je bijvoorbeeld behoorlijk zwak met weinig bescherming en naarmate je door de levels heen speelt je steeds betere bescherming krijgt. Shovel Knight is voor iedereen te spelen, ook al ben je niet bekent met dit soort games je kan het gewoon spelen. Er zit namelijk een prachtig checkpoint systeem ingebouwd. Hierbij kun je de keuze maken om de checkpoint heel te laten en dus als je dood gaat daar weer te starten, of je kan hem kapot maken waardoor er veel gems en andere elementen vrij komen. Daar zit wel een maar aan vast want, dan kan je niet meer op die plaats respawnen en dus is de moeilijkheidsgraad een stukje hoger.

shovel knight 2

 

Deze review vond plaats op de PlayStation 4.

Shovel Knights is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo 3DS, Wii U en PC.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x