Home Gaming Review: Sébastien Loeb Rally Evo

Review: Sébastien Loeb Rally Evo

by Sven

Sébastien Loeb Rally Evo is een nieuwe rally game van ontwikkelaar Milestone. Milestone zal je waarschijnlijk bekend in de oren klinken, want ooit waren zij de ontwikkelaars van de WRC serie, maar dit jaar komen zij met een rally game die een andere naam draagt. Ronkende motoren, wegen vol ijs en bergen met veel bomen, daar zal jij je als racer bevinden in Sébastien Loeb Rally Evo en of dat een geweldige ervaring is. Lees je hieronder.

Graphics

Sebastian Loeb is niet een game waarin er maar een paar tracks zijn en dat je het daar maar mee moet doen. Je komt locaties tegen die zich bevinden in de sneeuw, tot aan een strelend zonnetje met zandwegen. De banen zien er prachtig uit, maar de auto’s springen er echt uit. Deze zijn prachtig vormgegeven en komen echt tot hun recht in de game en op de tracks. Ook de omgevingen zien er mooi uit, maar niet overweldigend. Sebastian Loeb kan niet tippen aan een Driveclub, maar is zeker een verbetering van WRC qua omgeving. Het publiek blijft daarentegen erg lelijk, wat vooral is vormgegeven dankzij platte animaties. Dit is wel kijken op de allerkleinste details, omdat het uiteindelijk gaat om de omgevingen en de auto’s. Je ziet dat de meeste aandacht is uitgegaan naar de auto’s, want soms valt de omgeving in het min met de auto, maar ondanks dat zijn de graphics absoluut niet lelijk en kunnen er prima meer door voor een Playstation 4 titel.

22-2-sebastienloeb

Gameplay

Sébastien Loeb is een race-ervaring op zich, eerder dit jaar mocht ik WRC reviewen en het grootse commentaar daarop was de gameplay. De gameplay was erg lastig, waardoor het instapniveau hoog was voor de casual gamer. Op het eerste gezicht is dat hetzelfde met Sebastien Loeb, de gameplay is in het begin erg lastig en je hebt vaak het gevoel dat je de controller diep in de hoek wil gooien en dat je de game wilt afsluiten. Na een paar races, krijg je het echter in de vingers en zie je hoe geweldig de gameplay is in Sebastien Loeb Rally Evo.

Mijn tip aan iedereen is ook, speel de tutorial, speel een paar races, raak gefrustreerd, maar blijf vooral spelen. De auto’s voelen realistisch aan, een race auto uit 1970 voelt veel ouder en stroever aan dan een race auto uit 2015. Snelheid voel je ook, je voelt in een race wanneer je snel gaat en je weet ook dat een verkeerde beweging naar rechts fataal kan zijn, omdat je dan controle verliest over de auto. Daarom is het belangrijk dat je naar je co driver luistert, zodat je weet welke bochten eraan komen, want je zal op tijd moeten remmen of anders lig je in een ravijn en is je 1e plek misschien verleden tijden in de rally…

De gameplay is uitgebreid, want Milestone heeft weer heerlijk werk afgeleverd met het voelen van de ondergrond. Zo zijn er asfalt wegen, maar rij je ook op besneeuwde wegen, of wegen die nat zijn. Elke race zal je anders moeten benaderen, want je kan misschien op een normale asfalt weg erg hard rijden, maar op besneeuwde wegen zal je het voorzichtiger aan moeten doen en eerder moeten remmen. De gameplay is diep, maar het is ook voor de casual gamer, je kan namelijk het niveau naar jou wens instellen en je hoeft dus niet op het aller moeilijkste te racen.

Sebastien Loeb

Content

Als je denkt dat een race game, simpel weg een pick up and play is met 2 a 3 modes, dan heb je het mis met Sebastien Loeb Rally Evo. Deze game zit namelijk boordevol met content en vervelen doe je dan ook helemaal niet. Je kunt kiezen om gewoon een quick play te doen, mara je kan er ook voor kiezen om te starten met je carriere als Rally rijder.

Je kan buiten de Career Mode veel dingen doen, je kan namelijk losse stages spelen, waardoor je gewoon van het ene punt, naar het andere punt rijd en probeert de concurrentie voor te zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een gehele rallydag te doen, waarin je dus meerdere stages rijdt, maar let op, ook hier zit een belangrijk gameplay element in. Je kan namelijk schade krijgen van een race op een rallydag, dit kan je laten repareren, maar je moet wel kijken wat je wilt repareren. Je hebt namelijk maar een bepaalde tijd om te repareren en alles repareren lukt niet in die beperkte tijd. Daarom moet je keuzes maken, vertrouw je op de wat slechtere remmen of laat je de spoiler repareren? Aan jou de keuze.

De Career Mode zal de plek zijn waar je het meest in te vinden zal zijn. Deze mode is erg uitgebreid en je zal jezelf moeten opbouwen als rally racer. Je begint onderaan de ranglijst van jonge coureurs en het is aan jou de taak om jezelf naar de top te racen. Je begint met een simpele auto in een beginners rally, maar al snel kan je in betere rally’s spelen, met betere tegenstanders en met grotere prijzen, ook kan je, als je genoeg geld hebt, deelnemen aan grote evenementen, door middel van het lenen van een auto. Deze auto’s zijn niet het beste, maar het is wel gaaf om als beginnend coureur mee te doen aan grote evenementen, ondanks dat je 2oste wordt. Mijn favoriete class is toch wel waar je met oude rallywagens rijdt, omdat dit een heerlijke afwisseling is van het moderne. De enige tip die ik kan meegeven is dat je niet te snel naar de grote evenementen moet gaan en auto’s gaat lenen, als je namelijk 20ste wordt, krijg je minder geld als je 1ste wordt in een beginnende rally, hierdoor zal je weer zakken op de ranglijst, wat je zelf ook niet wil, af en toe is een uitstapje leuk, maar doe dit niet te vaak! Of je moet een vaste auto hebben binnen die klasse.

De mode die er naast Career mode is, is de Sébastien Loeb Experience. De game draait namelijk om de legende Sébastien Loeb en je kan in deze mode zijn road to fame herbeleven. Je gaat racen als Sebastien Loeb en ook met de auto’s die hem hebben geholpen aan de legendarische overwinningen. Het is een leuke toevoeging, want te veel content kan er vaak niet zijn. Naast deze Experience kan je ook Rallycross doen, dit is een mode waarin je rondje rijdt op een circuit en is de Pikes Peak Hillclimb speelbaar, een rally die zich hoog in de bergen afspeelt en zorgt voor prachtig uitzicht.

Loeb

Geluid

De game klinkt wel weer prachtig, de motoren ronken en je hoort de auto heerlijk over het circuit scheuren. Het geeft je een rally gevoel, want naast dat de rally auto’s dus prachtig ogen, horen ze ook prachtig. Een groot commentaar op de WRC serie, ook van mij, was dat de Co Driver net een veilingmeester was. Milestone heeft een perfecte balans gevonden hierin. De Co Driver is aanwezig en geeft je aanwijzingen, maar probeert je niet de bochten te verkopen voor de laagste prijs zoals in WRC. Deze Co Driver is precies genoeg aanwezig en is nuttig en je gaat het hem na een tijdje zelf waarderen, waardoor hij een toevoeging wordt in het spel.

De kleine minpuntjes…

Sébastien Loeb Rally Evo is een heerlijke rally game, maar ook deze game kampt met wat minpunten, de laadtijden zijn namelijk tergend lang. Je loopt vaak lang te wachten voordat je eindelijk met een race kan beginnen, waardoor de flow uit je speelsessie wordt gehaald. Ook zijn er soms wat bugs in de game, die vooral te maken hebben met de hit collision. Als je hard tegen een muur aanrijdt, verwacht je dat je of een hele grote impact maakt, of gelanceerd wordt, maar soms schuift je auto alleen wat naar links en naar rechts, waardoor er afbreuk wordt gedaan op deze heerlijke realistische rally game.

Conclusie

Sébastien Loeb Rally Evo is een heerlijke rallygame, met wat kleine minpunten. Deze rally game geeft echt het rally gevoel en Milestone laat na een paar matige WRC games zien, wat zij echt kunnen. Het instapniveau is wel wat hoog in de game, want pas na een paar uur begin je het echt onder de duim te krijgen. De game ziet er prachtig uit, maar de omgevingen doen soms onder voor de auto’s, waardoor je een beetje uit het hele rally gevoel wordt gehaald, omdat alles niet meer bij elkaar past, de auto’s zien er nou eenmaal vele malen beter uit dan de omgevingen.

De game zit wel vol met content, waardoor jij je als casual gamer geen moment zal vervelen. De Career mode is uitgebreid, maar ook de kleinere modes er om heen en je zal altijd wel wat nieuws vinden in de game. De kleine minpunten als de lange laadtijden zijn jammer en hopelijk kan Milestone in het volgende deel beter doen.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Sébastien Loeb Rally Evo is een heerlijke rally game, die je als rally fan moet spelen, maar waar je als casual gamer veel plezier aan kan beleven dankzij de realistische, maar niet onmogelijke gameplay” positives=”Ontzettend veel content
Gameplay is realistisch
Ronkende motoren

Graphics zien er prima uit” negatives=”Omgevingen zien er niet fantastisch uit
Lange laaddtijden
Hoog instapniveau voor beginners”][rating title=”Gameplay” value=”9″ range=”10″]
[rating title=”Graphics” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Sound” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Content” value=”9″ range=”10″]
[/review_summary]

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beatngu
7 jaren geleden

Wat een ontzettend slechte game, doet kwa belabberdheid niet onder voor WRC.
Zulke slechte graphics en gameplay was voor mij echt shockerend dat dit in 2016 nog wordt gereleased en dat je hier de volle mep voor moet betalen.
Nee tijden van McRae rally zijn voorbij,
maar dit een 9 voor gameplay geven en een 8 voor graphics en dat met 10 het beste ooit.
Nee dan kan je zo een reviewer ook gewoon NIET serieus nemen.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x