Home Reviews Legends of Tomorrow: “Marooned” Review

Legends of Tomorrow: “Marooned” Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]In een maand waarin we geen Flash en Arrow meer krijgen, ben ik heel blij dat Legends gewoon nog doorgaat. En niet zo maar door, Legends had deze week misschien wel een van zijn beste afleveringen tot nu toe!

Deze review bevat spoilers.

In plaats van de toekomst of het verleden gaan we deze aflevering heel ergens anders naartoe, namelijk deep space. Niet alleen is dat alleen al door de setting een fijne afwisseling, het werkt ook nog eens ontzettend goed. Normaliter volgt Legends een aantal plotlijnen tegelijkertijd (3 a 4) en hoewel het team nu niet ver van elkaar verwijderd was en er dus maar plotlijnen met de legends waren wordt dat goed gecompenseerd door wat flashbacks toe te voegen, niet zomaar flashback maar een achtergrond verhaal van Rip Hunter.

Laten we daar dan ook gelijk mee beginnen want ondanks dat het vermakelijk was hield het niet op bij de rest van de aflevering. We zien hier en fase in het leven van Rip waarin hij en zijn vrouw alle 2 time masters zijn maar omdat ze een relatie hebben gaat het helemaal fout omdat de time masters geen relaties mogen hebben. Hierdoor zien we dat de vrouw van Rip ermee stopt zodat ze niet alle 2 verbannen worden. Dat is een beetje wat we deze aflevering zagen, en hoewel het tof is dat we wat meer achtergrond info krijgen over Rip vond ik dat het toch wel een beetje de flair mistte die de rest van de aflevering had.

De rest van de aflevering werd weer opgedeeld in 2 delen, de achterblijvers op het schip en het team dat de space piraten waardoor ze worden aangevallen gaan confronteren.
Op het schip blijven Jay, Kendra, Sarah en Snark achter en toen dit gebeurde wist ik dat het een romantische plotlijn ging worden, gelukkig werd hier niet zoals vorige week heel erg de nadruk op gelegd en was en bij Snark en Sarah meer een soort vriendschap die ontzettend goed werkt (Snark werkt gewoon met heel veel mensen goed). Verder vind ik Jay en Kendra minder geforceerd en was het bij sommige scenes wel oké, ik ben wel nog steeds tegen relatiedrama in Legends.

Als laatste hebben we de kers op de taart, het gevecht met de space piraten en vooral heatwave. Heatwave is deze aflevering sowieso naar een nieuw niveau getild en toen ze dat deden begon ik al te vrezen voor het ergste. Door de laatste aflevering zijn Snark en Rory niet meer oké samen, en wil Rory niets liever dan terug naar zijn eigen tijd, terwijl Snark Vandal wil stoppen. Deze aflevering zagen we ook dat Rory van team switchte om maar de mogelijkheid te krijgen om terug te gaan, dit zorgde ervoor dat Snark vond dat hij Rory moest stoppen door een drastische maatregel te nemen die een van de beste scenes van deze serie met zich meebracht (ik ga hem hier niet spoilen) maar die scene alleen al maakt deze aflevering het kijken waard

[/text_block_nav][text_block_nav title=”oordeel”]Oordeel:
Goed verhaal, goede actie en zelfs de liefdesdingen waar ik de vorige aflevering last van had zijn een stuk minder, dit is misschien wel de beste aflevering tot nu toe. Al is het maar door de relatie van Heatwave en Cold.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Legends geeft inkijk op de toekomst”
positives=”Rory/Snart
Deep Space is ontzettend goede setting
Goede actie
Niet belangrijk voor hoofdverhaal maar toch geweldig plot” negatives=”Rip flashbacks waren meh”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: